Fudbal

Crnogorac golovima oduševljava Maleziju

Kada je stigao poziv iz daleke Malezije Žarko Korać ni trenutak nije razmišljao. Skoro 10.000 kilometara vazdušne linije i put u nepoznato nijesu mu predstavljali problem spakovao se i “zapucao” za Kuala Lumpur.

Nešto više od mjesec života u prijestonici Malezije, među čuvenim oblakoderima, bilo je dovoljno da shvati da potpisom za drugoligaški klub po imenu Marcera junajted nije pogriješio.

“U početku sam bio skeptičan, imao problema da se aklimatizujem s obzirom na vremensku razliku (+7 sati u odnosu na Crnu Goru), ali sada se osjećam kao da sam ovdje godinama, objašnjava za Dnevne novine Žarko Korać i nastavlja: “Klub je dobro organizovan, cilj nam je da budemo među pet najbolje plasiranih ekipa kako bi smo obezbijedili takmičenje u Kupu, koji je ovdje najbitnije.

Povod za razgovor su naravno golovi, takav je uostalom slučaj uvijek kada je Žarko u pitanju. Snažni golgeter je na tri utakmice postigao pet golova, od čega tri u trijumfu nad ekipom UKM (4:0) prethodnog vikenda.

“Za sada sve ide kako sam priželjkivao, utisci su zaista izuzetno pozitivni. Najhitnije je, međutim, da budem zdrav, da me zaobiđu povrede, za ostalo ne brinem. Golova će onda sigurno biti”.

A het-tri spakovan za 36 minuta drugog poluvremena imao je i specijalnu posvetu.

“Sin Ognjen je prije dva dana proslavio peti rođendan, golovi su naravno za njega”, ističe Korać, kome stil fudbala koji se forsira na terenima širom Malezije u potpunosti odgovara.

“Prijatno sam iznenađenjem kvalitetom fudbala. Igra se ofanzivno, dosta je centaršuteva, idealno za mene”, kaže Korać, kojem u Maleziji “društvo prave još tri crnogorska internacionalca Igor Zonjić (Terenganu), Argzim Redžović (Perastuan) i Miloš Raičković (Saravak).

Iskusni golgeter u junu puni 31 godinu i logično je da iako još ne razmišlja o kraju karijere polako premotava film i prisjeća se svega. Fudbalska azbuka naučena je u rodnom Bijelom Polju, titulu sa Zetom kojoj se uvijek rado vraćao – nemoguće je zaboraviti, pa kratke avanture u Vojvodini i moldavskom Šerifu, na kraju i Grblju. Uz odlične izraelske epizode u dresovima Hapoel Haife i Beitar Jerusalima, gdje je bio idol armije navijača.

“Zadovoljan sam karijerom apsolutno. Svaki klub imao je neku svoju priču, iz svakog iskustva sam se trudio da naučim nešto novo, ističe Korać, uz napomenu da za jednim ipak žali: “Veliki sam navijač Crvene zvezde i ostaće žal što nisam obukao crveno-bijeli dres. O Zvezdi sam sanjao, maštao, ali eto – ostalo je samo na tome.”

Žarko Korać i golovi ruku pod ruku tokom prethodnih petnaestak godina. I tu nije kraj…

Sa 90 golova (87 za Zetu i 3 za Grbalj) u crnogorskim šampionatima Žarko Korać je bio najbolji strijelac u istoriji naše lige. Do ovog vikenda. Sada je na čelu vječne liste strijelaca Admir Adrović Beranac je kao napadač Berana, Sutjeske, Budućnosti i Mladosti stigao do brojke 91.

“Ne računajući jesenji dio sezone u Grblju, već dugo nisam u Crnoj Gori i bilo je prirodno da me neko prestigne”, govori Korać.

“Ne planiram više da oblačim dres nekog od naših klubova, nadam se da ću ostati što duže u Maleziji, tako da vjerovatno neće biti prilike da ponovo zauzmem prvu poziciju. A i iskreno dugo sam bio na vrhu”, uz osmjeh poručuje Korać.

Send this to a friend