Fudbal

Crnogorac koji gazduje na Tajlandu

Crnogorci gazduju na Tajlandu – Božidar Bandović je kao trener Burirama osvojio šampionsku titulu, dok se napadač Bangkok junajteda Dragan Bošković nalazi nadomaak trofeja namijenjenom najboljem strijelcu.

Kakav posao je, u sezoni koja još traje, napravio 48-godišnji Nikšićanin najbolje govore brojke: njegov Buriram dva kola prije kraja ima 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog, ekipa je čak 20 puta uspjela da sačuva mrežu netaknutom, uz ukupnu gol razliku +60 (80:20).

Bandović za CdM kaže da ipak nije bilo tako lako…

“Zaslužena titula, mada tabela malo zavarava. Do prije dva kola imali smo mnogo manju bodovnu prednost, međutim u srijedu smo otklonili sve dileme. Da bi osvojili krunu potrebno je mnogo truda, to je dugotrajan proces. Preuzeo sam Buriram u trenutku kada je bio u problemima. Mukotrpno smo radili tokom sezone i drago mi je da se na kraju sve isplatilo”, ističe bivši trener Olimpijakosa.

Buriram inače nije izgubio u ligi još od maja, a rivale dobija prilično ubjedljivo. Na 32 utakmice dali su 80 golova, a u tome je bolji samo Boškovićev Bangkok junajted. Glavna snaga su Brazilci Diogo i Žaža koji su kombinovano postigli 56 pogodaka. Ovaj drugopomenuti dao je 33, četiri manjeg od našeg Dragana. Trka za najboljeg strijelca mogla bi da se riješi već u nedjelju kada će Žaža i Bošković biti jedan nasuprot drugog.

Bandović neće mijenjati sastav i ekipa će “raditi” za Brazilca.

“Pokušaćemo da pomognemo Žaži isključivo kroz timsku igru. Jednostavno, postoje taktičke stvari koje moji igrači moraju poštovati. Moram istaći da je Žaža do te cifre došao bez šutiranja penala. Što se Boškovića tiče, pokazao je da je fudbaler za velike stvari. Godina unazad potvrđuje svoj kvalitet”, napominje Bandović i dodaje:

“Volio bih da imam Dragana u timu. Uživanje je raditi sa igračem koji posjeduje pobjednički duh, majstorstvo… Ne radi se samo o golovima koje daje u izobilju, postoje i druge stvari koje su takođe bitne”.

Bandović, jedini crnogorski trener koji je vodio neki tim u Ligi šampiona (Olimpijakos, 2010. godine), od 2014. godine je na Tajlandu.

“Imam ugovor sa Buriramom do decembra iduće godine. Zadovoljan sam, veliki je klub sa izvanrednim uslovima. Sljedeće sezone nastupićemo u azijskoj Ligi šampiona, vidjećemo šta i kako dalje”, kazao je on.

Iako je više od 8000 kilometara udaljen od Crne Gore, nekadašnji igrač Sutjeske prati zbivanja u našem fudbalu…

“Reprezentaciju redovno gledam na TV-u. Radujem se uvijek dobrim igrama i pobjedama, kao što je to bio slučaj u minulim kvalifikacijama. Što se tiče Sutjeske, pratim rezultate. Vidim da guraju odlično s mojim nekadašnjim trenerom Rakojevićem. Namjerno ga izdvajam, jer sam se kod njega formirao kao igrač, ličnost… Treneri koji su vam pomagali da krenete pravim putem se ne zaboravaljaju (Nikolić, Rakojević, Spasojević itd…)”, kaže Bandović.

Ovaj 48-godišnjak je vojevremeno imao priliku da sarađuje sa sadašnjim trenerom Barselone Ernesteom Valverdeom. Priznaje naš sagovornik da bi mu poseban izazov bila klupa crnogorske reprezentacije.

“Ima li što ljepše od toga? Mlad sam, pun energije. Uvijek ću biti na raspolaganju čelnim ljudima saveza, spreman da pomognem nacionalnom timu”, zaključio je Bandović.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvizdan
Gost
Zvizdan

Ajde boskovicu daj koji gol danas da budes najbolji

Rony
Gost
Rony

Sad kad zavrsi na Tajland neka proba u Kambodzu ili Mongoliju

Mitrofan
Gost
Mitrofan

Bravo Bozo

Dejo milion ?
Gost
Dejo milion ?

Raki moga si čedu dat farmerice levis 501 ?????????

Ljubomir Bajkov
Gost
Ljubomir Bajkov

Bravo ti ga Zemljace. Buds zeravlja I ti I svi tvoji.

Boka4
Gost
Boka4

Da sto valja nebi bio tamo

Roko
Gost
Roko

Odje ne moze na red da dodje

Kimi
Gost
Kimi

Svaka cast

iskra
Gost
iskra

Ide nam čini mi se dobro sa tumbom uzmi mladu reprezentaciju učini nas boljim ako ti je to interesantno

Send this to a friend