Fudbal

Crnogorska fudbalska kolonija na Tajlandu, Kapisoda i Vukčević jure elitu

aleksandar_kapisoda.jpg

O tome svjedoči lijepa lična nagrada pošto je kao kapiten Er Fors Centrala izabran u idealnu postavu Divizije 1 (druga liga).

“Prezadovoljan sam sezonom. Bio sam standardan u ekipi, igrao dobro, prvi sam stranac koji je dobio kapitensku traku, dao dva gola, mogao još neki… Sve u svemubilo je odlično, s obzirom na to da mi je ovo prva godina na Tajlandu”- kaže Kapisoda. 

Njegov klub završio je na četvrtom mjestu, odmah iza vodeće trojke koja je obezbijedilaulazak u elitni rang tamošnjeg fudbala. Nije mnogo falilo da se EFC vrati u prvoligaško društvo.

“Slabije smo počeli sezonu, jeftino izgubili neke bodove. Dolaskom novog trenera stvari su se drastično promijenile na bolje. U drugom dijelu prvenstva ostvarili smo deset pobjeda u 13 utakmica i prišli vrhu tabele. Bili smo blizu, ali nijesmo uspjeli. Mislim daje presudio poraz od direktnog konkurenta, Porta, u gostima u finišu prvenstva.”- rekao je 27-godišnji štoper koji je ranije igrao za Petrovac i Mogren, te mladu reprezentaciju Crne Gore.

Prvenstvo prve i druge lige na Tajlandu prekinuto je tri odnosno dva kola prije kraj a nakon smrti tamošnjeg kralj a Bumibola Aduladeja, monarha koji je proveo sedam decenij a na tronu i bio najdugovječniji vladar na svijetu.

“Kralj je bio veoma poštovan na Tajlandu i u trenucima njegove smrti zemlja kao daje stala. Prvenstvo je prekinuto i računao se presjek na tabeli u tom momentu. Mi smo imali pet bodova manje u odnosu na trećeplasiranu ekipu, ali mislim daje teško šta moglo da se promijeni u preostala dva kola.” – ističe Kapisoda.

Za našeg defanzivca inteseovanje je pokazalo nekoliko klubova na Tajlandu. Neki od njih su iz najboljeg ranga.

“Za sada, ipak, ostaje u Er Fors Centralu. Imam ugovor još godinu, vidjećemo. Ukoliko se ništa ne promijeni, pokušaću da pomognem sadašnjem klubu da izbori ulazak u elitu. Er Fors Central ima veliku tradiciju na Tajlandu i zaslužuje da igra sa najboljima. Napravili smo dobrubazu iuz pojačanja možemo do cilja.” naglašava Kapisoda.

Nije jedini Crnogorac u klubu pošto mu društvo pravi Petar Vukčević, nekadašnji fudbaler Budućnosti i Grblja.

“Petar se dobro uklopio, imao je zapaženih partija, odlično sarađujemo i družimo se. Uz njega je sve lakše.Nadam se da ćemo naredne sezone biti još bolji.” – zaključio je Kapisoda.

Send this to a friend