Fudbal

Crnogorskom golgeteru prioritet je angažman u Izraelu

Žarko Korać slobodan je u izboru novog kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Hapoel Haifom. Korpuletni napadač posljednjih nekoliko sezona igra u Izraelu i ima želju da se vrati u „svetu zemlju”.

“Izrael je zemlja koja mi najviše prija. Odgovara mi tamošnji način života, standard, stil fudbala, novi stadioni, pune tribine, organizacija klubova… Dobro sam se snašao tamo i cilj mi je da i sljedeću sezonu odigram u Izraelu. Postoje kontakti sa jednim od bivših trenera, ali da bi došlo do nove saradnje treba da se poklope određene stvari. Transferi tamo počinju u julu i tada ću znati na čemu sam”. rekao je Korać.

Tridesetogodišnji golgeter ostavio je trag u Hapoel Haiti i Beitaru iz Jerusalaima. Ali, prošlu sezonu je praktično izgubio zbog povrede koja ne iziskuje tako dug oporavak.

“Operisao sam meniskus, ali je problem nastao zbog toga što nalaz magnetne rezonance prvi put nije dao tačnu dijagnozu. Krenuo sam na oporavak, nije išlo. Potom sam opet radio nalaz i tek onda je ustanovljeno o čemu se radi. Dok sam sanirao povredu u klubu se sve promijenilo. Došao je novi trener, doveo svoje igrače… Ipak, sada je najvažnije da se osjećam odlično. Nema nikakvih smetnji. Ovo mi je bila prva povreda u karijeri, nadam se i posljednja”, ističe Korać.

Snažni ofanzivac trenutno boravi u rodnom Bijelom Polju, gdje trenira individualno.

“Možda se nikada nijesam osjećao tako dobro kao sada. Svakodnevno treniram i biću u dobroj kondiciji kada se priključim novim saigračima. Vidjećemo gdje će to biti”, dodao je Korać.

Izrael je prioritet, ali neformalno se pominjao i povratak u crnogorski fudbal.

“Ništa zvanično nije bilo na tu temu”, kaže nakedašnji napadač Zete i Šerifa. Neformalno se dovodio u vezu i sa bivšim klubom Vojvodinom.

“Ni tu nije bilo ništa ozbiljno, osim običnog telefonskog razgovora. Opet kažem, svi planovi su mi vezani za Izrael, ali u fudbalu nikad ne reci nikad.
Sve je moguće”, zaključio je Korać, koji je u karijeri postigao preko 100 golova u svim takmičenjima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
winterfell
Gost
winterfell

Većeg neigrača od ovoga dugo se rađat neće.
E čuješ najbolji strijelac, a svi znamo kako. U Zetu niko nije smio šutnut loptu u gol nego je svaka njemu išla, svaki penal, sve za Koraća da bi ga prodali.
Zadnje 4 godine dao je 10 golova na 102 utakmice. Špic! Alal vjera doktore.

Send this to a friend