Fudbal nostalgija - sjećanje na legendarne ekipe (omladinska reprezentacija crne gore 1973. godine)

Čuveni turniri koji su bili ulaznica za najjače timove

Sjajne mlađe kategorije, veliki broj klinaca koji su zahvaljujući jakom domaćem takmičenju brzo isplivavali na površinu i postajali uzdanice seniorskih timova tako je nekada izgledao omladinski šampionat na prostoru SFR Jugoslavije. Još kada bi se jednom godišnje, obično u ljetujem periodu, kada se održavalo omladinsko prvenstvo svih jugoslovenskih republika i dvije pokrajine, okupili najtalentovaniji bilo je nekako jasno da će mnogi koji zablistaju na tim utakmicama brzo u jaču, stariju konkurenciju.

U današnjoj rubrici Nostalgija podsjećamo se omladinaca Crne Gore koji su 1973. godine učestvovali na XV Omladinskom prvenstvu Jugoslavije, koje je igrano na stadionima u Boru, Negotinu, Majdanpeku, Zaječaru i Boljevcu.

Na slici su:

GORNJI RED: Trener Ivanović, Džankić, Vuksanović, Nikočević, Mitrović, Tomašević i trener Rogošić.

DONJI RED: Pajović, Heber, Miljević, Jovanović, Malovrazić, Pavićević.

U konkurenciji Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Vojvodine i Kosova, Crna Gora je zauzela sedmo mjesto sa učinkom pobjeda (nad Kosovom), remi (sa Hrvatiima) i dva poraza (od Srbije i Vojvodine).

Trofej je osvojila Srbija, koja je u finalu ubjedljivo savladala Sloveniju 4:0.

Interesantno da je za Crnu Goru tada nastupao bivši trener Petrovca i Lovćena Milorad Đembo Malovrazić, kao i sada čuveni bodi bilder sa Zabjela Svetozar Kika Nikočević, te golman Božidar Vuksanović. Prva zvijezda turnira bio je Miloš Šestić, koji je briljirao u dresu trećeplasirane Vojvodine, zapažen je bio i Velimir Zajec, as petoplasirane Hrvatske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lamza
Gost
Lamza

Dali imate slike i ostalih reprezentacija republika ,ako ih imate da ih nekako dobijem …

Djuvbenffiobol
Gost
Djuvbenffiobol

Svaka čast kume rogosicu jesam dva tri puta kao krojfa pelea i zagala spomenuo kao narodne heroje u društvo. Bilo bi me sramota na stadion. Ja bježim mene za kuma ne mogu uhvatiti šanse nema. 😆

Lamza
Gost
Lamza

Ako imate ostale reprezentacije od almanaha ,dali možete da mi ih poslati …

Djuvbenffiobol
Gost
Djuvbenffiobol

I mi se đurisici probijamo u fudbal ja sam prva generacija. 😆

Send this to a friend