Fudbal Crna Gora večeras igra drugi meč u Ligi nacija

Da budemo veći mangupi od Luksemburžana

foto: FSCG

Da li je dobra igra u Nikoziji bila samo trenutni bljesak nakon dugog, tmurnog, perioda ili su “sokolovi” ponovo uhvatili pravi zalet, najboji odgovor dobiće svega tri dana nakon trijumfa na Kipru.

Drugi meč u ligi Cl Lige nacija fudbaleri Crne Gore igraju večeras protiv Luksemburga dvije malene i ponosne nacije naći se oči u oči od 20.45h na stadionu “Žozi Bartel. Kako je i naš današnji rival slavio u prvom kolu (2:l protiv Azerbejdžana u Bakuu), biće to bitka za prvo mjesto u grupi nakon prvih akcija u Ligi nacija.

“Igramo protiv direktnog konkurenta i neće biti lako čeka nas iskusna ‘internacionalna’ ekipa, jer je malo tu igrača iz Luksemburga”, poručio je naš selektor Faruk Hadžibegić. “Ne radi se više o ‘onoj’ selekcija Luksemburga, već su ‘namazana’ ekipa, pravi mangupi. Na nama je da budemo lukaviji od njih, da ih uvedemo u naš ritam.”

Crna Gora nakon dva izdanja u ligi C želi korak više, želi ligu B i atraktivnije rivale u narednom ciklusu najmlađeg Uefinog takmičenja. A za takvo nešto treba joj prvo mjesto u konkurenciji Kipra, Luksemburga i Azerbejdžana selektor od početka ne krije da je to cilj njegove selekcije.

“Naš cilj je da sve uradimo kako bismo prešli iz C u ligu B”, ponovio je Hadžibegić. “Pred početak takmičenja rekao sam da nam prvo mjesto u grupi garantuje svih šest pobjeda do kraja, ali nakon svakog kola su nove kalkulacije.”

A te kalkulacije su da bi “sokolovi”, nakon trijumfa u Nikoziji, večeras mogli da budu nešto opušteniji.

“Da, sada imamo interesantnu situaciju, koja može da nam dozvoli malo više slobode u ovom meču, ali naravno naša računica je jasna. Idemo na novi trijumf”, izričit je Hadžibegić.

Na Kipru je Crnu Goru sačekalo pakenih plus 40 stepeni Celzijusovih, u Luksemburgu je svježije, ali naši momci očekuju da će biti mnogo više vatre na terenu nego što je bio slučaj u Nikoziji.

“Biće teža utakmica, naravno. Luksemburg ima dosta dobrih igrača, koji nastupaju u jakim ligama. Pokazali su koliko su neugodni u Azerbejdžanu, upozorava naš golman Milan Mijatović.

Ipak, nakon trijumfa u prvom kolu sve je lakše.

“Posije Kipra nam je pao teret i u dobrom smo raspoloženju. Mislim da imamo velike šanse u ovom meču ako budemo imali pristup kao u prošlom duelu, ako budemo pravi, možemo do tri boda”, istakao je Mijatović. “Moramo da budemo mirni, staloženi kao na Kipru. Potrebna nam je koncentracija.”

Sa šest bodova iz prva dva kola Crna Gora bi napravila možda i odlučujući korak ka prvom mjestu, tim prije jer naredna dva duela (u oktobru) igra na svom stadionu.

Tags
Send this to a friend