Fudbal

Da dosanjamo Bešiktaš

Tek je početak sezone, ali OFK Titograd je već pred najvećim izazovom prolazak u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope se nakon žrijeba podrazumijevao, ali je nula na dalekim Farskim ostrvima izazvala sumnju u romantičare.

Kvalitet je zaista je tako na strani tima Aleksandra Miljenovića, ali taj kvalitet treba dokazati večeras od 20 h kada počinje bitka na najvećoj crnogorskoj areni.

“Optimista sam, jer znam da smo bolji. Pred nama je 90 minuta da to dokažemo, i iako neće biti lako, siguran sam da ćemo uspjeti”, kaže trener Titograda Aleksandar Miljenović.

Titograd je dominirao u prvoj utakmici u Toršavnu, diktirao tempo meča, slična se priča očekuje i sada. Ono što je potrebno je strpljenje igrača (i publike) i mirnoća.

“Pazite, Farani uopšte nisu naivni. Prvenstvo im je u toku, fizički su izuzetno spremni, a imaju nekoliko opasnih igrača. Očekujem ipak da mi diktiramo tempo utakmice, kao što je to bio slučaj i u prvom meču. Moramo, međutim, biti strpljivi, vidjeli smo i Zvezdu protiv Letonaca kako se mučila. Dakle, nema srljanja i ostavljanja previše prostora za protivnika, jer bi nas neka greška mogla dovesti u nezgodan položaj”.

O Bešiktašu, narednom protivniku večerašnjeg pobjednika, još se ne razmišlja, uvjeravaju svi u taboru crnogorskog osvajača Kupa.

“Bešiktaš je zabranjena riječ i zaista je samo u mislima ova utakmica sa Faranima. Raduje me takav pristup”, potencira Miljenović.

A taj Bešiktaš nikako ne bi trebalo da bude pritisak za romantičare, već dodatni motiv jer izlazak na prelijepu Vodafon arenu, igranje pred fanatičnom turskom publikom i dueli sa Kvarežmom, Pepeom, Adrijanom, Vidom, Babelom, Negredom i ostalim zvijezdama istanbulskih crno-bijelih dešava se možda samo jednom u karijeri.

“Taktički i fizički smo spremni, za period od početka priprema to je zaista maksimum. Potrebno je vremena da igra bude na nivou koji priželjkujemo, ali nema izgovora pobjeda je večeras jedino što nas interesuje”.

Farani: Ako damo gol, cilj je blizu

Simpatični Farani još u nedjelju su doputovali u Crnu Goru, prošli period aklimatizacije na dvadesetek stepeni višoj temperaturi nego u Toršavnu, sinoć odradili trening pod Goricom (prije toga se obratili novinarima), a večeras sanjaju čudo…

“Pokušaćemo da iznenadimo, zbog toga smo i došli, iako smo svjesni da ćemo biti pod žestokim pritiskom. Ako uspijemo da damo gol, biće nam mnogo lakše da dođemo do cilja”, kratko je istakao trener Farana, Norvežanin Jakub Borg, čiji tim sanja Bešiktaš: “Ako se to desi, našoj sreći ne bi bilo kraja. Mi smo amateri i to bi zaista bilo ostvarenja sna”.

Send this to a friend