Fudbal

Da se dostojno predstavi ženski fudbal u Crnoj Gori

Najuspješniji ženski fudbalski klub u Crnoj Gori će drugu godinu zaredom biti domaćin kvalifikacija za Ligu šampiona! I to dovoljno govori koliko UEFA cijeni sve što se radi u Crnoj Gori što se tiče popularizacije ženskog fudbala…

Breznica iz Pljevalja će biti domaćin 5. kvalifikacione grupe za LŠ od 7. do 14. avgusta u Podgorici i Nikšiću, a pored naših šampionki za narednu rundu kvalifikacija će se boriti šampionke Srbije i Izraela, te vicešampionke Švajcarske Spartak Subotica, Kitjat Gat i Bazel.

Nema dileme da će Breznica dostojno prezentovati svoja Pljevlja, Crnu Goru, FSCG i ženski fudbal u našoj državi, kao i da će biti sjajan domaćin učesnicima važnog turnira.

“Otvaranje kvalifikacionog turnira Lige šampiona je zakazano za ponedjeljak 6. avgusta u svečanoj sali hotela Verde sa početkom u 19.00 časova. Očekujemo dolazak predstavnika brojnih ambasada, ministarstava, predsjednika opštine Pljevlja, kao i mnogih drugih osoba iz javnog života Crne Gore@, saopšteno je iz najuspješnijeg ženskog kluba koji bitiše u Crnoj Gori…

“Želimo da se zahvalimo svim sponzorima, jer bez njihove materijalne i finansijske podrške ne bi postojala mogućnost da se turnir organizuje na ovako visokom nivou. Zahvalnost prije svega dugujemo Vladi Crne Gore, kao i opštinama Podgorica i Nikšić na ustupanju stadiona za predstojeće utakmice, poručili su iz Breznice.

Apsolutni favorit kvalifikacione grupe 5, iz koje u narednu rundu ide samo jedan tim, je Spartak iz Subotice, ali naše šampionke predvođene trenerom Zoranom Vukovićem se sigurno neće predati.

“Domaćini smo drugu godinu zaredom jedne kvalifikacione grupe, a to je veliko priznanje. UEFA je očigledno u nama prepoznala pokretački potencijal razvoja ženskog fudbala u regionu, a naš klub iz godine u godinu napreduje, rekao je Vuković, koji se nadovezao.

“Biće nam zadovoljstvo da dočekamo naše sportske prijatelje, da ponovo ugostimo Spartak i Kirjat Gat, te da pokažemo Bazelu koji ima najveći budžet od svih klubova u grupi da imamo namjeru da polako ostavljamo trag u evropskim takmičenjima. Turnir će biti jedno veliko iskustvo za nas, podvukao je Vuković.

Send this to a friend