Fudbal Nastavljaju se kvalifikacije za EP

Dame dočekuju Ukrajinu, koronavirus diktira tim

foto: FSCG

Nakon mini priprema, naša ženska seniorska fudbalska reprezentacija ugostiće sjutra (20h) na DG Areni selekciju Ukrajine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ukrajinaje nakon tri meča bez boda, baš kao i Crna Gora iz četiri duela, pa ova utakmica predstavlja derbi začelja u grupi I.

Samo četiri dana nakon meča sa Ukrajinom Crna Gora će na stadionu pod Goricom ugostiti Njemačku, koja je uz Irsku najbolja selekcija naše grupe.

Selektor Marić ima velikih problema kada je sastav tima u pitanju. Nekoliko igračica neće biti na raspolaganju jer su njihovi klubovi odlučili da iskoriste tu mogućnost i ne dozvole im dolazak u Crnu Goru zbog situacije sa pandemijom kovid-19.

“Kao i mnoge druge ekipe, i mi smo platili ceh ove situacije sa novim korona virusom jer nećemo moći da računamo na čak šest standardnih igračica. To je veliki problem za nas, ali nećemo da kukamo, želimo da u predstojećim utakmicama pružimo svoj maksimum. Ukrajina i Njemačka su veoma jake ekipe, ne treba puno ni trošiti riječi o njima”, rekao je selektor Marić.

Send this to a friend