Fudbal Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena od Ukrajine

Dame i dalje bez pobjede

Foto: Ivana Božović

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da napravi iznenađenje, već je u derbiju začelja grupe I poražena od Ukrajine (3:1) u Podgorici, pa ni nakon petog kola nema ni bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Oslabljeni tim Mirka Marića po veoma vjetrovitom vremenu imao je veliku želju, bio borben, ali ne i dobar u završnici. Istina, naše fudbalerke krenule su ofanzivno i već u trećem minutu bile u šansi, ali je šut Kuč izblokiran, pa je od svega naš tim dobio samo korner.

Gošće su prvi put priprijetile preko Apanaščenko, koja je pokazala da može biti veoma neugodna, ali je tada Obradović bila sigurna, dok je neprecizna bila nedugo zatim i Ovdičuk.

Crna Gora je uglavnom prijetila preko Kuč, ali su gošće u 23.minutu preko Apanaščenko stigle do prednosti – 0:1. Kapitenka Ukrajina bila je u šansi i u 34.minutu.

Drugo poluvrijeme Crna Gora je počela šansama Bulatović, da bi Ukrajina iz prve ozbiljnije šanse došla do drugog gola – kada je Kunina odlično reagovala na asistenciju Apanaščenko – 0:2.

Već tada bilo je jasno da naše dame čeka nemoguća misija, ali je Dešić već u 63.minutu prvim golom za Crnu Goru u kvalifikacijama smanjila prednost – 1:2.

Crna Gora se otvorila, ali je brzo kažnjena – u 66.minutu nakon kornera Andruščak, Bulatović je nesmotreno intervenisala i zatresla svoju mrežu – 1:3.

Nakon toga ,,crvene“ nijesu imale snage da opet priprijete, već je do kraja Ukrajina imala šanse i za ubjedljiviji trijumf.

Send this to a friend