Fudbal

Dejo voli Nejmara, impresionira ga Ronaldo, ali i strahuje za fudbal

foto: fscg.me

Predsjednik FSCG je podržao aktuelnog vođu Uefe Aleksandra Čeferina Dejan Savićević je prethodne nedjelje boravio u Rimu, gdje je aklamacijom na Kongresu 51-godišnji advokat iz Slovenije dobio novi četvorogodišnji mandat na funkciji prvog čovjeka evropske kuće fudbala.

Dakle, do februara 2023. godine!

Naravno, dolazak legendarnog Crnogorca koji je svojevremeno u dresu Milana bacao “čizmu” u trans je iskoristio najveći italijanski list “La Gazzetta dello Sport”!

Italijani su sa 52-godišnjim Genijem pričali o hladnom ratu Uefe sa Fifom i Superligom bogatih timova, o italijanskom fudbalu, a najviše o Milanu…

Aleksandr Čeferin je odbacio mogućnost osnivanja Superlige, makar do 2024. godine kada ističe sporazum sa Evropskom asocijacijom klubova (ECA). A još je glasniji bio protiv Svjetske lige nacija i proširenog Svjetskog klupskog prvenstva za ta dva tamičenja, predsjednik Fife Đani Infantino navodno već ima 25.000.000.000 eura od sponzora.

“Delikatni su trenuci, ali vjerujem da je dobra saradnja Uefe i Fife. Strategija koja je odobrena u Rimu, drži nas sigurnim do 2024. godine. Šta će biti poslije ne znam. Ne mogu da gledam u budućnost, jer čak ni sjutra ne znate šta će se desiti. Međutim, uvijek postoji strah da fudbal ne završi kao košarka”, govorio je Savićević o Superligi za bogate timove misleći na zatvorenu Evroligu, koja je privatno vlasništvo.

Dejo je uvijek govorio šta misli, pa je sedmu silu sa Apenina zanimalo gdje je problem italijanskog fudbala, podsjećajući ga da su “azuri” propustili Mundijal u Rusiji 2018. godine.

“To je moralo da se dogodi prije ili kasnije. Problem italijanskog fudbala su stranci koji ne donose prevagu. Posebno na pozicijama na kojima je Italija uvijek imala bolje igrače. Kada sam ja igrao, golmani i defanzivci su bili Italijani, a sada?”, govori Genije, pa se nadovezuje…

“Premalo je Italijana u najvećim timovima. Inter ili Juventus imaju dva tri Italijana. Samo Milan dobro radi što se tiče toga, a vjerujem da će im se to vratiti jednog dana”.

Predsjednik crvene kuće fudbala je zadovoljan kako Milan danas izgleda, sviđaju mu se posljednja pojačanja (Lukas Paketa i Krištof Pjontek), ali…

“Moramo da se plasiramo u Ligu šampiona. Plasman u Ligu šampiona mijenja život fudbalskog kluba”, jasan je Savićević, koji vjeruje da je Đenaro Gatuzo pravi izbor za trenera kluba koji je 18 puta osvajao Seriju A, te sedam puta Ligu šampiona.

“Kao igrač je bio vrijedan i pravi profesionalac. Hrabar je, ne plaši se da radi i trenira, napreduje… Podigao je Milan”.

Međutim, “crveno-crni” navijači iz grada mode čekaju na velike stvari posljednja titula je osvojena 2011, a Liga šampiona 2006.

“Povratak na velika vrata je jednostavan: moraju se kupovati veliki igrači. Kolaps Milana je počeo kada su Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva prodati”, jasan je čovjek koji je za Milan odigrao 97 utakmica potpisavši 21 gol.

Serija A danas i Serija A kada je rođeni Podgoričanin “žario i palio” ne mogu da se uporede. Ni najmanje.

“Svi timovi imaju problema, osim Juventusa. Juve će osvojiti prvenstvo i daleko će da dogura u Ligi šampiona. Biće mu teško sa Atletikom, ali na kraju će proći”, jasan je Savićević.

Genije nikada nije skrivao da obožava Brazilca Nejmara, ali…

“Nalazi se u kategoriji Ronalda i Mesija. Međutim, Ronaldo me je iznenadio priznajem. Nisam očekivao da ima takvu želju sa 34 godine. Sve je osvojio, a nevjerovatno je gladan novih uspjeha. Veliki je sportista”.

Kao i svim fudbalskim romanticima, i Savićeviću smeta što je sve manje klasičnih “desetki”…

“Zašto je to tako ne pitajte mene. Sve je više trkača, a sve manje tehnički nadarenih igrača”, podvukao je predsjednik FSCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Dejo ti si legenda.a ovi sto pise ove komentare ma briga te za to..

fsfsf
Gost
fsfsf

Dejo ODLAZI!

Rade007
Gost
Rade007

Strahujemo svi ua fudbal,ali za 9naj na čijem si ti čelu,lopino.

Ivo
Gost
Ivo

Vazno da je Dejo napravio velelepnu zgradu FS ,a sto nam reprezentacija i klubovi propadoše to nije njegova briga ! Njegova briga je kako igra “zvezda” !

marius
Gost
marius

Dejo izgleda bolje poznaje situaciju u Italijanskom no u našem fudbalu. Poznato je da mi Crnogorci najviše volimo fudbal, a od kad postasmo nezavisni, ne primakosmo se nekom veljem dogadjaju. Oce li skorije dodit ti dan, da se nedje plasiramo?

Saškica
Gost
Saškica

Neće . Vole crnogorci fudabl , ali ga loše igraju.

gaga
Gost
gaga

Dok je Dejo u Savezu, necemo nikada slobodno! Ocera nam je Cica, to mu zaboravit nikad necu!

Niksic
Gost
Niksic

GENIJE

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

ne volim Nejmara….Ronaldo me neimpresionira…ali brinem za Deja 🍺

Jovan NK
Gost
Jovan NK

Ti brines za Deja? Čovjek je osvojio u klupskom fudbalu bukvalno sve, trenutno je prvi čovjek FSCG, priznaje ga čitav fudbalski svijet, a tvoj najveci uspjeh u fudbalu je vjerovatno ako pogodiš “kvotu 4,2”!

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

eh da mogu pogoditi kvotu 4,2….👏👏🍻

SavoBacicGvozdo
Gost
SavoBacicGvozdo

A da predjes na tenis? Nije ovo za tebe

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

tenis je za zene 🍺

Send this to a friend