Fudbal CFL

Derbi je derbi i kad je razlika 15 bodova

Pojedini savezi su nerezonski završili sezone, neko je nezasluženo proglasio šampiona, neko je poništio takmičarsku godinu, a fudbal je još jednom dokazao da je sport bez koga se ne može.

Pa makar u pitanju bila i Telekom 1. CFL o čijem se kvalitetu može dugo diskutovati…

Nedjelja donosi okršaje 26. kola, a sve oči će biti uperene u podgoričku arenu gdje se igra najveći naš klasik “vječiti derbi” između Budućnosti i Sutjeske. I to će uvijek biti najveći meč uprkos tome što lider ima 15 bodova od aktuelnog i odlazećeg šampiona…

ZETA – PODGORICA (Golubovci, nedjelja 20.00, TV MNE sport): Vječiti derbi je okršaj na “Trešnjici” bacio u drugi plan, ali u Golubovcima će se igrati utakmica za Evropu. Ko pobijedi biće bliži četvrtom mjestu (vodi u Evropu ukoliko Sutjeska ili Budućnost osvoje Kup) i izvršiće pritisak na Iskru, dok bi remi bio baš po ukusu “građana”. “Vukovi” su na povratku vezali dvije pobjede, a “žuti” remi i trijumf, a u istoriji su se sastali tri puta 2:1 je za prvog šampiona Crne Gore.

KOM – RUDAR (Zlatica, nedjelja 20.00, TV MNE sport): Na tabeli ih dijeli 10 bodova, ali im je cilj isti opstanak. Komu su bodovi neophodni da bi pobjegao sa dna, a Rudaru da bi ostao siguran. Dva tima su na Zlatici odigrali 12 utakmica, osam puta je slavio domaćin, dva puta je viđen remi, a na dva meča je bio bolji gost. Rudar je slavio u posljednjem međusobnom meču pod Golubinjom, dok je Kom demolirao “rudare” posljednji put Zlatici na startu ove sezone 5:0.

PETROVAC – ISKRA (Petrovac, nedjelja 20.00, TV MNE sport): “Nebeskoplavi” su ostvarili dva remija protiv teških rivala (Titograd, Sutjeska) na početku “novog proljeća”, dok je Iskra sa četiri boda iz dva kola nastavila siguran put ka Evropi. Čeka nas duel ekipe koja želi opstanak i koja cilja Evropu. Mala tradicija je na strani Iskre “građani” na posljednjih pet utakmica ne znaju za poraz od “nebeskoplavih” pod Malim brdom (četiri pobjede, jedan remi), a Petrovac je posljednji trijumf na svom stadionu ostvario 16. novembra 2016. (2:1).

BUDUĆNOST – SUTJESKA (Podgorica, nedjelja 20.30, RTCG 2): Budućnost želi da nastavi niz od 11 mečeva bez poraza (10 pobjeda, jedan remi), da pobjegne rivalu na “plus 18” i pripremi šampionsko slavlje. Sa druge strane, Sutjeska ima namjeru da pokaže karakter nakon dva remija i da donekle vrati neizvjesnost što se tiče titule. Veliki rivali su se pod Goricom sastali 27 puta Budućnost je upisala 15 pobjeda, osam puta je viđen remi, dok je Sutjeska slavila na četiri meča. Međutim, “plavo bijeli” su u posljednje vrijeme pronašli recept za “plave” pod Goricom pošto nemaju poraz na posljednjih pet utakmica (tri pobjede, dva remija). Budućnost je kod kuće posljednji put savladala Sutjesku 6. decembra 2017. (3:1).

GRBALJ OFK TITOGRAD (Radanovići, nedjelja 18.00, TV MNE sport): Borba za opstanak! I jedni i drugi hvataju praktično posljednji voz i žele da se riješe negativne serije Grbalj na tri posljednja meča ne zna za pobjedu (remi, dva poraza), a OFK Titograd na čak osam (tri remija, pet poraza). Što se tiče međusobnih utakmica, “romantičari” na tri meča ne znaju za poraz (dvije pobjede, remi), a “trikolori” su posljednji put slavili upravo na svom terenu 1:0 (9. mart 2019).

Send this to a friend