Fudbal 1.CFL

Derbi začelja: Neka i treći put bude 1:0 za nas

Milija Savović

Dvije vezane pobjede odmah su popravile šanse Jezera da riješi prvoligaški status bez baraža.

Plavljani su uzeli mjeru ekipama koje jure Evropu Zeti i Dečiću, a to bi mogao da bude nagovještaj uspješnog završetka sezone.

Izabranici Milije Savovića trenutno su na pet bodova od luke spasa, s tim što imaju utakmicu manje od direktnog konkurenta Iskre.

Zaostatak bi mogli da smanje već u srijedu kada će u Beranama ugostiti pretposljednji Titograd u zaostalom meču 24. kola Telekom 1. CFL.

“Dobar trenutak za nas. Mnogo znači to što smo povezali dvije pobjede. Konačno nam se sve sklopilo. Imali smo sve igrače na raspolaganju, zimska pojačanja su spremna i na terenu smo pokazali ono čemu težimo ovog proljeća. Došao je taj kvalitet više, odigrali smo na rezultat, znali da sačuvamo prednost, a nagrada je stigla u vidu šest bodova iz mečeva sa ekipama koje imaju visoke ambicije. Moramo da budemo zadovoljni, ali i svjesni da još ništa nijesmo završili. Dva uzastopna trijumfa dobiće na značaju samo ako nastavimo u ovom ritmu”, rekao je Savović, koji nastavlja:

“Pred nama je meč sa ekipom koja je jedno mjesto ispod nas. To će biti možda i najteži izazov do sada. Titograd je u komplikovanijoj situaciji jer iza sebe treba da zadrži posljednjeplasirani Petrovac, dok se mi nadamo bijegu iz zone baraža. Ulog je veliki sa obje strane, ali vjerujem da ćemo na kraju biti uspješniji. Vezali smo dva puta po 1:0, a nemamo ništa protiv da tako bude i u srijedu”, ističe kormilar Plavljana.

U derbiju začelja nema kalkulacija. Oba tima idu na pobjedu.

“Ulazimo u finiš sezone, bitan je svaki bod, greške moraju da se svedu na minimum. U međusobnoj utakmici Titograda i nas pobjeda je imperativ sa obje strane. To ne mijenja činjenica da oni, kao ni mi, ne možemo da izvedemo najbolju postavu. Opterećeni smo kartonima, ali i pored toga računam da imamo snage da spojimo tri pobjede”, ističe Savović, koji će sastaviti ekipu bez Dreškovića i Đurkovića (kartoni), a sve su prilike i povrijeđenog Dedića.

Jezero će u završnici prvenstva igrati sa rivalima iz donjeg doma, ali i gostovati Sutjesci i Budućnosti.

Raspored, međutim, nije nešto što mladi stručnjak gleda previše.

“Ovo je liga u kojoj raspored ne igra neku pretjerano bitnu ulogu. Svako svakog može da pobijedi, a to smo vidjeli nedavno mi smo bili bolji od Zete i Dečića, dok su recimo Zeta i Podgorica kao gosti savladali Budućnost. Razmišljamo od meča do meča. Tako se i spremamo. Sada je ključno da izvučemo maksimim iz meča sa Titogradom, a onda ćemo praviti strategiju za duel sa Sutjeskom kraj Bistrice. Primarni cilj je da ostanemo u ligi, a najbolje bi bilo da to uradimo bez doigravanja”, zaključio je Savović.

Send this to a friend