Fudbal Kvalifikacije za Ligu Evrope

Došlo je vrijeme da ova generacija Budućnosti pokaže da vrijedi i u Evropi

Drugi put u Estoniji, a prvi još od daleke 1995, Intertoto kupa i duela sa Tervis Parnuom fudbaleri Budućnosti najljepši dio sezone i evropske avanture otvaraju na Baltiku protiv Trans Narve.

Prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Rakvereu, gradu 116 kilometara udaljenom od Narve, počinje u 17.30 sati.

Žrijeb za evropske mečeve bio je takav da se upravo samo za Budućnost od crnogorskih klubova može reći da j e favorit svjestan je toga i trener Branko Brnović, koji je kao i uvijek bio pun optimizma.

“Mislim da smo spremni da odgovorimo ovom zadatku. Iskreno ne želim nikoga da potcijenim tako ni Estonce, ali uvijek govorim da samo gledam svoju ekipu i vjerujem u nju”, jasan je Brnović. “Mislim da je došlo vrijeme da ovi momci i Evropi pokažu da vrijede i da je ovo prava utakmica za njih”

Pripreme za novu sezonu krenule su praktično samo što se završila prethodna, a već u julu i utakmice.

“Zaista sam zadovoljan odnosom mojim momaka prema poslu, radu, treninzima, njihovim ponašanjem, spremnošću… Radili su maksimalno i stvarno sa optimizmom ulazimo u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope”, dodao je Brnović.

Od kada je u trenerskim vodama za Brnovića je uvijek bilo važnije ono što se dešava u njegovom dvorištu nego snaga rivala. Naravno, to ne znači da Trans Narva nije analizirana.

“Malo bi bilo nezbiljno da ih nismo analizirali imaju četiri igrača koji su baš kvalitetni. Prije svih napadač iz Sjedinjenih Američkih Država (Erik Mekvuds) i trojica vezista koji znaju da igraju fudbal”, istakao je Brnović. “Vidjeli smo stvari u kojima su dobri, ali i one gdje su loši i njih ćemo morati da iskoristimo. Najbitnije je da mi kao ekipa izađemo na teren kako treba i smatram da smo spremni za to”.

Prvi meč u gostima dobro ili loše za Budućnost?

“Smatram da je dobro, jer bismo u Podgorici morali od prvog minuta da napadamo. Ovako ćemo u prvih desetak minuta moći da vidimo šta možemo da očekujemo od rivala, a onda da krenemo sa našom igrom”, potencirao je nekdašnji fudbaler Budućnosti, Partizana i Espanjola.

Šef struke našeg osvajača Kupa potencirao je i važnost evropskih takmičenja za njegov klub…

I na kraju sezone sam rekao da ova Budućnost mora da razmišlja o evropskim utakmicama trenutno je samo Evropa ono što nas interesuje. Nisu to ni prvenstvo ni Kup”.

Pobjednik ovog duela u narednoj rundi ide na noge ukrajinskoj Zorji, a upravo je to jedina stvar koja trenutno nije po volji Branka Brnovića.

“Jedino što mi se malo ne sviđa je što se već prča o narednom kolu, pominju su Ukrajinci, ali ne moji momci i ja mislimo samo na Trans Narvu” jasan je Brnović.

Budućnost revanš igra pred svojim navjačima, pa bi u takvoj situaciji i remi u Estoniji bio dobar rezultat, ali…

“Ne bih bio zadovoljan remijem ni protiv jedne ekipe na svijetu”, jasan je Brnović. Fudbal je čudan, sve može da se desi, ali igraćemo našu igru, napadački i mislim da je ekipa koju vodim sposobna pritiv svakog tima da postigne gol ili dva. Tako da idemo na pobjedu”.

Plavi neće biti kompletni na startu evropske sezone…

“Aleksandar Vujačić (najbolji strijelac plavih u sezoni za nama) je otputovao sa nama, a imali smo hendkep da se Petar Grbić povrijedio. Volio bih da je tu, ali imamo zamjenu ne kukam i koga nema bez njega se mora i može. I sa ovim momcima uvijek imam slatke muke u napadu”.

Budućnost je tokom priprema odigrala dvije utakmice, Trans Narva u prvenstvu oko 17 mečeva ali ni to nije problem.

“Mislim da to nije hendikep, poznajemo se, uigrani smo tako da to nije problem”, zaključio je Brnović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Oni su daleko od toga i u C.G. kao i veliki mag Brna sve druga liga.

Send this to a friend