Fudbal

Dragojević pred start sezone: Ambicije Budućnosti se znaju, želimo da otvorimo prvenstvo trijumfom

Budućnost je utakmicu 1. kola domaćeg šampionata protiv Iskre u Danilovgradu odložila zbog napornog i dalekog puta na Island prethodne nedjelje, pa u sezonu 2022/23. ulazi sa mora – iz Petrovca.

“Plavi” sjutra veče, na stadionu “Mitar Mićo Goliš”, gostuju Petrovcu od 21.00 u okviru 2. kola nacionalnog prvenstva, a iskusni golman Miloš Dragojević vjeruje u uspješnu takmičarsku godinu Budućnosti.

Kao i svi navijači najtrofejnijeg i najvećeg kluba u državi nada se povratku titule u Podgoricu…

“Euforija i uzbuđenje uvijek postoje pred početak nove sezone, a tako je i sada – sa velikim izazovom čekamo sve naredne utakmice nakon evropskih mečeva. Očekivanja u domaćim okvirima su uvijek najveća, samo ime kluba nas na to obavezuje – Budućnost mora da bude konkurentna i uradićemo sve da vratimo titulu u naš grad”, jasan je 33-godišnji reprezentativni čuvar mreže, koji je dodao:

“Petrovac je teško i nezgodno gostovanje, ali takva gostovanja nas čekaju tokom cijele sezone, zato moramo da budemo pravi u svakom trenutku. Imamo jasan cilj ispred sebe, pokušaćemo da otvorimo prvenstvo pobjedom i tako uspješno uđemo u novu prvoligašku sezonu”.

Dragojević, kao jedan od najiskusnijih u plavom taboru i prvotimac koji je sa podgoričkim klubom osvojio osam od devet trofeja u nezavisnoj Crnoj Gori, zna koliko je važno napraviti dobar start u šampionskoj trci od 36 etapa.

“Jako je bitno! Vidjeli smo prethodne sezone koliko nam je bilo teško da se vratimo u pravi ritam nakon nešto slabijeg početka. Naša mlada ekipa je sada dosta zrelija, mladi momci postaju svjesniji šta znači i koliko je teško igrati za Budućnost, a svi u klubu smo saglasni da početak prvenstva može da odredi put i bude nam smjernica kroz prvenstvo”, jasan je plavo – bijeli broj 1.

Sjutrašnji rival je na pravi način ušao u šampionat savladavši novog prvoligaša Arsenal u Kotoru rezultatom 2:0.

“Petrovac je u prvenstvo ušao sa velikim ambicijama. Uostalom, to su pokazala pojačanja u prelaznom roku i vjerujem da mogu da budu ozbiljni kandidati za vrh tabele. Međuti, kao što sam već rekao, naš cilj je jasan”, rekao je Dragojević.

Kvalitetno iskustvo iz Evrope, sa kojim su se pojedinci iz našeg rostera susreli po prvi put, može da bude od velikog značaja “plavima” u domaćem prvenstvu.

“Evropske utakmice moraju i mogu da nam budu od velikog značaja, posebno tim mlađim igračima koji su po prvi put imali pritisak da se od njih nešto očekuje. Vidjeli smo da kod kuće, uz našu publiku, možemo da igramo dobar fudbal sa velikim samopouzdanjem, što navijači očigledno vole”, rekao je Dragojević, koji je bio jedan od najboljih protagonista u evropskim izazovima…

“Ostaje žal za Evropom, ali dali smo sve od sebe. Pritisak koji smo osjećali na Kosovu i način na koji smo prošli je za pohvalu, ali nepažnja i pad koncetracija na Islandu su nas koštali eliminacije. Ali, sve je to neki vid odrastanja naše mlade ekipe. Protiv Brejdablika u revanšu smo poveli, pa dodatno ugrozili protivnika stvaranjem izglednih šansi, ali jednostavno sreća nije bila na našoj strani. Međutim, sve nas raduje što je stadion bio lijepo popunjen, navijači su dokazali da su naš 12. igrač, nadamo se da će tako biti i ubuduće i sa tom energijom želimo da idemo kroz prvenstvo koje je pred nama”, rekao je Miloš Dragojević.

Šef stručnog štaba Aleksandar Nedović u 2. kolu šampionata ne može da računa na Vladana Adžića i Zorana Petrovića koji imaju kartone, dok su pod znakom pitanja još neki igrači, ali jasnu sliku će imati nakon večerašnjeg treninga.

Send this to a friend