Fudbal CFL

Duel prvog i aktuelnog šampiona pod Goricom

Prvi šampion Crne Gore na terenu aktuelnog prvaka možda posljednjih godina ovaj derbi ima favorita, ali uvijek sa sobom nosi nešto posebno.

Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije, danas se utakmicama 9. kola nastavlja Telekom 1. CFL, a u centru pažnje biće okršaj pod Goricom između Budućnosti i Zete (15.00).

Zeta na naš najveći stadion stiže nakon što je na njemu slavila dva puta u posljednjih deset utakmica, dok će Budućnost željeti da ponovi posljednju utakmicu pod Goricom iz marta, kada je ubjedljivo slavila (4:1).

Ipak…

“Utakmice između Budućnosti i Zete nikada nijesu bile lake ni za jedne, ni za druge tako da nas težak meč očekuje i ovog puta”, poručio je trener aktuelnog šampiona Mladen Milinković.

Uloga favorita je poznata…

“Da, sigurno da je to Budućnost tu nema priče. Šampioni su i igraju na domaćem terenu” istakao je kapiten Zete Goran Milojko.

Ono što je zajedničko za “plave” i “vukove” ove sezone jeste da su nešto sporije počeli, ali da su polako dizali formu.

“Imali smo lošiji start prvenstva, baš kao i Zeta, ali smo s vremenom bilježili bolje rezultate. Nadam se da će moja ekipa pokazati kvalitet i da ćemo osvojiti nova tri boda kako bismo, sa zaostalom utakmicom protiv Petrovca, izbili na čelo tabele što je naš cilj od početka šampionata” jasan je Milinković.

I Zeta će željeti da pokaže pravo lice, a derbi je prava prilika za to.

“Mislim da imamo šta da pokažemo u dobroj smo formi poslije lošeg starta. Mislim da smo se vratili igri i prije svega fizički se spremili za ono što slijedi”, zaključio je Milojko.

Budućnosti će nedostajati Petar Grbić, Ivan Bojović, Petar Vukčević i Nemanja Sekulić, a Zeti Amel Tuzović i Elom Kođo Nijaveđi. KB

Send this to a friend