Fudbal Kvalifikacije za Ligu Evrope

Duplom pobjedom zakazati meč sa Zarjom

Budućnost se mimo priprema za revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope nakon stoje u Estoniji savladala Trans Narvu 2:0. Sjutrašnji duel pod Goricom trebalo bi da bude rutina. samo usputna stanica ka dvomeču sa daleko ozbiljnijom ekipom iz Ukrajine Zarjom.

“Napravili smo veliki korak u Rakvereu, a sjutra treba da dovršimo posao pred svojim navijačima. Mislim da neće biti problema u revanšu, ali nećemo se opuštati. Maksimalno motivisano prilazimo drugom duelu”, rekao je Miloš Mijić, prošle sezone najbolji igrač “plavih”.

Pođgoričani su na Baltiku kontrolisali stvari na terenu od prvogdo posljednjeg minuta. Nijesu morali ni da budu pretjerano ofanzivni da bi poveli nakon centaršuta Bakića u 12. minutu lopta se našla u mreži nakon što je golman napravio grubi grešku prilikom intervencije. Budućnost je od tada imala utakmicu u svojim rukama čuvala je loptu, nije srljala, igrala je mirno, bez prevelike potrošnje energije.

U finišu je stigao još jedan poklon defanzivci Trans Narve napravili su lančani kiks, a poslije lošeg ispucavanja Stojiljković je prihvatio loptu, te asistirao Mijiću koji je bio neumoljiv sa ivice kaznenog prostora.

“Drago mi je zbog pogotka, ali još draže zbog pobjede koja nam mnogo znači za samopouzdanje, atmosferu u ekipi. Odigrali smo pametno, ostvarili rezultat koji smo željeli, asadatrebada ostavimo još bolji utisak. Ovoga puta ne moramo da prelazimo dug i komplikovan put, a mislim da će nam to pomoći da se prikažemo upozitivnijem svjetlu. Dužni smo i navijačima kojima nas podržavaju u svakom meču. Vjerujem da ćemo ih obradovati novim trijumfom i zajedno putovati u Ukrajinu”, ističe iskusni ofanzivac.

Evropska avantura Budućnosti potrajaće još najmanje dvije utakmice. Cetu Branka Brnovića, ukoliko se ne desi prvorazredno iznenađenje, u narednoj rundi očekuje Zarja, ekipa koja je prije tri godine daleko dogurala igrala je grupnu fazu Lige Evrope, između ostalog i sa Mančester junajtedom.

“Ne razmišljamo o Zarji. Sve misli usmjerili smo na Estonce, a od preksjutra ćemo praviti planove o sljedećem protivniku. Ima vremena da analiziramo Ukrajince. Kada za to dođe vrijeme, siguran sam da ćemo biti spremni u svakom smislu”, zaključio je Mijić.

Send this to a friend