Fudbal Favorizovana Iskra dočekuje Kom

Bez potcjenjicanja na Zlatičane

Četiri dana nakon remija sa Podgoricom, fudbaleri Iskre spremni za duel sa Komom.

Za neriješen ishod sa Podgoricom u nastavku šampionata može se reći da je donio novo samopouzdanje izabranicima trenera Aleksandra Nedovića, tim prije jer je upravo taj bod uvećao razliku Iskre u odnosu na one konkurente koji se takođe nadaju trećoj poziciji na tabeli, odnosno izlasku na evropsku scenu. Ali, za razliku od tog rezultata popularni “serdari” već večeras očekuju sigurnu pobjedu s obzirom na to da fubaleri Iskre imaju ulogu, makar na papiru, apsolutnog favorita protiv neugodnog Koma koji se grčevito bori za ostanak u društvu najboljih prvoligaša.

Naime, Zlatičani su u duelu sa Sutjeskom pokazali da imaju kapaciteta da se dostojno suprotstave svim pretendentima na najviši plasman.

“Nema opuštanja i potcjenjivanja bilo kog protivnika, a ponajmanje dobro ukomponovanog sastava koji tri puta zatrese mrežu aktuelnog šampiona. Upozorio sam igrače da vode računa o svakom detalju u odbrani i napadu i što je najvažnije, da budu maksimalno oprezni od prvog do posljednjeg minuta. To je recept za pravog profesionaca koji istrči na zeleni tepih, jer mi na svom terenu moramo pružati takve partije koje uvećavaju bodovni saldo”, rekao je Nedović, uvjeren da će nakon ove utakmice spokojnije ući u završnicu prvenstva bez obzira što do kraja sezone ima još 12 kola.

Nema dileme da će na velikim iskušenjima posebno biti napadači jer Iskra nije postigla gol na posljednja dva susreta.

“Do trijumfa se ne može samo dobrom odbranom sopstvene, nego pogađanjem protivničke mreže. Ofanzivna taktika ne smije biti jalova, naprotiv eventualnu dominaciju na terenu moramo krunisati barem jednim pogotkom ukoliko želimo da obradujemo navijače”, istakao je šef struke Danilovgrađana, koji neće moći da računa na brzonogog Šahmana koji je zaradio isključenje u Lješkopolju.

Kom je tokom cijele sezone u donjem dijelu tabele, ali je često znao da ,,zakine“ timove iz vrha – dva puta je na Zlatici Sutjeska gostovala i osvojila samo dva boda, da bi Iskra, koja je bila u naletu ostala bez bodova u duelu na Starom aerodromu. Očigledno je da Zlatičani ne leže timovima iz vrha, pa u taboru Koma vjeruju da i protiv Iskre nijesu bez šansi.

Tog 14. septembra Kom je, može se reći, napravio senzaciju kada je došao do brejka protiv Iskre, koja je u tom periodu bila na diobi prvog mjesta. Iskra sada gazi ka Evropi, Kom se borbi za spas, ali i pored velike razlike, u Komu ne pomišljaju na predaju.

“Očekuje nas teško gostovanje, Iskra je neugodna i sigurno da nije slučajno cijele sezone u samom vrhu. Ali, vjerujem da možemo do povoljnog ishoda”, kaže Andrija Kaluđerović, vezista Koma.

Kom je upravo na povratku fudbala u Crnoj Gori prije četiri dana pokazao da će i pored velike pauze opet biti neugidan za sve. Zlatičani su dominirali protiv Sutjeske, dva puta imali i dva gola viška, a iako su do 88. minuta vodili 3:1, na kraju su se morali zadovoljiti samo bodom. Ali, igra protiv aktuelnog šampiona dokaz je da će Kom imati što da pokaže do kraja sezone.

“Poslije, slobodno mogu reći, šokantnog remija protiv šampiona, gdje mislim da smo zaslužili više od boda, sada idemo na megdan odličnoj ekipi Iskre. Nema mnogo vremena za tugovanje i analize, okrećemo se novim izazovima. Mislim da smo u prvom kolu pokazali da možemo da igramo kvalitetno protiv svih ekipa u ligi. Istina, Sutjeska je dokazala taj šampionski kvalitet i na tome im se mora odati priznanje”, iskren je Kaluđerović.

Kada je u pitanju recept za uspjeh protiv Iskre, Cetinjanin nema dilemu.

“Ukoliko budemo ušli u utakmicu protiv Iskre sa istom željom, odlučnošću i disciplinom kao protiv Sutjeske, sigurno da se možemo nadati dobrom rezultatu. Ohrabreni dobrom partijom protiv Sutjeske siguran sam da ćemo odigrati još jedan dobar meč”, naglasio je Kaluđerović.

Send this to a friend