Fudbal Ogorčenje trenera Atalante

Gasperini opleo po sudiji: Upropastio je utakmicu, mečeve vode ljudi koji nikad nisu igrali fudbal

Trener Atalante Đanpjero Gasperini optužio je sudiju Tobijasa Šilera da je isključenjem Rema Frojlera upropastio utakmicu sa Realom.

Već u 18. minutu domaći su ostali sa desetoricom jer je arbitar procijenio da je Frojler zaslužio da ode u svlačionicu poslije faula nad Mendijem.

“Utakmica je upropaštena. Prošle sezone je nakon potpunog haosa riješeno pitanje igranja rukom, a sada očigledno imamo pokušaj da se spriječi bilo kakav kontakt u fudbalu. To je ubistvo sporta. Drugačije bi bilo da se igralo 11 protiv 11. Nakon isključenja smo se dobro branili i umalo izvukli nulu”, rekao je Gasperini.

Svjestan je da će zbog izrečenog snositi sankcije.

“Suspendovan sam u Seriji A jer sam previše pričao. UEFA će me suspendovati na dva mjeseca ako išta kažem, ali… Ne možemo imati sudije koji nikada nisu igrali fudbal i ne znaju razliku između duela i prekršaja. Ako ne znaš razliku, idi nađi neki drugi posao. Bolje im je da kao sudije angažuju ljude koji su igrali fudbal. Imaju apsolutno sve da bi im posao bio olakšan, a griješe i gledajući snimke. Čekaš toliko dugo ovakav meč i onda ga oni upropaste. Možda bismo izgubili svakako, ne želim se na rezultat, ali mogli su nas pustiti da barem igramo našu igru”, istakao je Gasperini.

Send this to a friend