Fudbal Aleksandar Boljević zablistao protiv Kipra

Gol za reprezentaciju je gol za cijelu CG

Fudbalski reprezentativac Crne Gore Aleksandar Boljević kaže da je fantastičan osjećaj pobijediti utakmicu rezultatom 4:0, ali da je igračima nedostajala atmosfera sa tribina i navijači. Koronavirus otežao je pripreme našim fudbalerima, kaže on, ali je atmosfera među igračima uvijek u najboljem redu. Dodaje da je posebna odgovornost i osjećaj gol postignut za svoju zemlju.

“Polako se sliježu utisci. Zaista je lijep osjećaj pobijediti onakvu utakmicu 4:0 i obezbijediti prelazak u viši rang, u grupu B Lige nacija. Stvarno je fantastičan osjećaj. Mala žal što nije bilo navijača da tve to isprate”, kazao je Boljević u Jutarnjem programu TVCG.

Govoreći o golovima koje je postigao u tri minuta, Boljević skromno kaže da se tako desilo.

“Nije moglo biti brže i bolje. Postizao sam golove, bilo ih je i u klubu i u mlađim kategorijama reprezentacije, ali postići gol za reprezentaciju, zaista je poseban osjećaj. Svjestan si da postižeš gol, ne samo za sebe, već za cijelu državu. Ispalo je sjajno i presrećan sam”, kaže reprezentativac Crne Gore.

Najviše ga raduje plasman Crne Gore.

“Raduje me plasman Crne Gore, sve nas. Igranje za reprezentaciju nosi mnogo veću odgovornost jer predstavljamo sebe i svoju zemlju”, dodaje on.

Ističe da je atmosfera u reprezentaciji uvijek dobra.

“Atmosfera zajedništva nas nije napuštala ni u najtežim trenucima. Naravno, sve ide lakše i ljepše kada se pobjeđuje, zato moramo biti zadovoljni”, kaže on.

Da bi sa publikom osjećaj bio ljepši i bolji uz publiku, za njega nema dvojbe.

“Svi se dobro sjećamo tog remija, za baraž protiv Češke kad smo igrali 2:2 protiv Engleske. Mogli smo da proslavimo s navijačima i to je bio najveći naš uspjeh”, prisjeća se Boljević.

Kaže da je pandemija koronavirusa ostavila posljedice na sportiste.

“Pripreme su bile brže i teže, nije bilo lako. Svi imamo određene navike koje smo morali da mijenjamo, da se prilagođavamo, ali moramo da slušamo, da pratimo instrukcije kako bi se sve vratilo u normalu”, kazao je on.

Kada je riječ o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kaže da nijesu u situaciji da daju velika obećanja.

“Ali polako, korak po korak, nadamo se najboljim rezultatima”, zaključio je Boljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Da je srece Boljevicu, pa da se cijela drzava raduje, kad dajete golove, i kad pobjedite. Na zalost nije tako. Mnogima su suze od muke potekle kad si golove da.

Send this to a friend