Fudbal Prva liga

Govedarica: U nogama mladih igrača i strpljenju kluba krije se tajna za uspjeh

Fudbaleri OFK Titograda u ponedeljak gostuju Iskri na startu drugog dijela šampionata Crne Gore.

Šef stručnog štaba “romantičara” Zoran Govedarica očekuje težak meč, ali i napornu polusezonu.

“Za nas će svaki meč biti derbi u to nemam sumnje. Toga smo svjesni svi u klubu, ali ovo što je Titograd uradio u zimskom prelaznom roku, rekao bih da je presedan u istoriji crnogorskog fudbala. Klub je okrenut isključivo prema mladim i ako iz rostera izuzmemo iskusne fudbalere poput Ivana Novovića, Admira Adrovića, Luku Merdovića, Ermina Alića i Sašu Ivanovića, onda vam je jasno da preostali dio ekipe čine igrači mlađi od 23 godine”, kazao je na početku razgovora Govedarica.

OFK Titograd će se u sledećoj polusezoni oslanjati na igrače poput Marka Miličkovića, Miloša Brnovića, Ognjena Gaševića, Ognjena Peličića, Ivana Bojovića, rezervnog golmana Sergeja Joksimovića, Amira Muzurovića, Aldena Škrijelja, a naravno tu su i malo iskusniji Marko Roganović, Balša Banović i Mamadou Mendi, koji su u prethodnom periodu imali značajnu minutažu.

Sa druge strane Iskra je formirala tim kome je sve osim Evropa neuspjeh i koji bi mogao da pomrsi konce Budućnosti i Sutjesci u borbi za titulu, uvjerava Govedarica.

“Veliko poštovanje ukazujem cijelom klubu. Kada sam bio trener Grblja i Budućnosti igrali su skoro isti igrači. Iskra je ozbiljna ekipa, koja se pojačala sjajnim igračima. Igraće agresivno, da postignu što više golova, što su i na kraju dokazali u prijateljskom meču protiv Budućnosti kada su trijumfovali 1:3. Ekipa je na okupu već tri godine i u prvoj polusezoni je stasala u jednu kompaktnu ekipu, koja može da dobije svakoga”, poručio je Govedarica.

Govedarica podsjeća da je vrijeme majstorsko rešeto i da je sada prijatelj OFK Titogradu.

“Ukoliko izdržimo pritisak, koji će biti veliki, postaćemo jedna od najboljih ekipa u ligi. Okupili smo talentovane momke koji su budućnost crnogorskog fudbala. Sada moramo biti strpljivi i vjerovati u njih kako bi se to vratilo na terenu”, zaključio je Govedarica.

Duel OFK Titograda i Iskre igra se sjutra od 17 časova.

Send this to a friend