Fudbal Prva liga

Grbalj pod imperativom protiv Zete

Poslije poraza, ali i dobre igre protiv Budućnosti u Podgorici, fudbaleri Grblja dočekuju Zetu i priželjkuju četvrtu pobjedu u sezoni.

Usidreni na posljednjoj poziciji, ,,trikolori“ imaju težak zadatak da izbjegnu ispadanje, ali naredna dva duela na svom terenu – sa Zetom, pa Titogradom, prilika su da se uveća bodovni saldo.

“Igra u duelu sa timom Budućnosti je ohrabrujuća, pa se nadam da možemo početi sa efikasnijom igrom i pobjedama. Spremili smo se u raspoloživom terminu do početka takmičenja i sada je na nama da pokažemo koliko možemo”, rekao je defanzivac Grblja Marko Merdović.

Ohrabrujuć nastavak sezone za Zetu. ,,Vukovi“ su u subotu savladali Rudar i sa dosta optimizma putuju danas u Radanoviće.

“Bitno je da smo pobijedili zbog specifične situacije, samopouzdanja, borbe za izlazak u Evropu”, kazao je Zoran Aković.

Golman Zete branio je samo u prvom poluvremenu meča sa Pljevljacima. Zamijenjen je poslije 45 minuta zbog potresa mozga, samo jednog u nizu pehova koji ga prate od dolaska na ,,Trešnjicu“ prošlog ljeta.

Da podsjetimo: na prvom treningu, dan uoči meč sa MOL Fehervarom u kvalifikacijama za Ligu Evropu, slomio je palac, potom je imao problema sa laktom, pa sa leđima, na kraju istegao ligamente nožnog zgloba… Sve u jednoj polusezoni, u kojoj je primio najmanje pogodaka od svih golmana u ligi!

“Sve je prošlo, idemo u nove pobjede. Osjećam se dobro i ne obazirem se na ono što je bilo”, nesalomivog je duha iskusni Beranac.

A ono što dolazi je težak izazov – meč sa posljednjeplasiranom ekipom, koja mora da pobijedi, inače bi opstanak mogao da joj postane pusti san.

“Čeka nas mnogo teška utakmica. Grblju gori pod nogama, ali i mi imamo imperativ, i mi imamo se za što da se borimo. Naš naredni protivnik je i u porazu od Budućnosti pokazao da nije loša ekipa, da igra dobar fudbal. Oba tima će ići na pobjedu i nadam se da će biti dobra utakmica. Uostalom, to je naš pristup u svakom meču”, kazao je Aković.

Golman Zete rekao je da se u subotu, nakon gotovo tromjesečne pauze u CFL, osjećao kao da počinje da igra fudbal.

“Mislim da smo se dovoljno spremili za kratko vrijeme koje smo imali na raspolaganju. Imamo mladu ekipu, na klupi su momci od 16-17 godina, a ritam će biti veoma naporan. Ipak, imamo to što imamo, ne predajemo se i obećavamo borbu do kraja. Ukoliko u uvodnim kolima ovog ,,trećeg dijela“ prvenstva ostvarimo dobre rezultatom, Evropa će biti blizu”, naglasio je Aković.

Send this to a friend