Fudbal 30 godina od posljednjeg meča Jugoslavije

Hadžibegić: Ne znam da li bi SFRJ preživjela da smo dobili Argentinu

Faruk Hadžibegić smatra da je Jugoslavija imala najbolji tim na Svjetskom prvenstvu 1990.

Crnogorski selektor bio je dio reprezentacije koja je imala šansu da se domogne titule na Mundijalu u Italiji.

Moćna Jugoslavija tada je stigla do četvrtfinala gdje je ispala od Argentine. Zanimljivo da je to bila posljednja utakmica fudbalske Jugoslavije prije raspada. U razgovoru za “Nedeljnik”, Hadžibegić, koji je promašio penal u tom meču, komentarisao je mogućnost toga da bi Jugoslavija duže živjela, da je selekcija 1990. osvojila titulu.

“Ne mogu vam reći – da, u pravu je, a ne mogu da vam kažem ni da nijesmo imali šansu da budemo svjetski prvaci. Ne bih da zvučim prepotentno, pa da kažem: bili smo najbolji, ali objektivno bili bismo veliki problem za Italiju, baš kao i za Nemačku u finalu. Jer naša ekipa je iz utakmice u utakmicu izlazila sve jača i bolje organizovana i na kraju krajeva sve se posložilo. Međutim, falio je taj jedan detalj, da dam gol iz penala”, rekao je Faruk Hadžibegić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banjo
Gost
Banjo

To nije bila posljednja utakmica SFRJ. Jeste na velikim takmičenjima, no Osim je vodio tim i kroz kvalifikacije za EP. Ako se ne varam posljednja utakmica u kvalifikacijama bila je krajem ’91. protiv Austrije. Iako je rat uveliko počeo, Osim je nekako uspijevao da održi privid da je riječ o jugoslovenskom timu. Jedino se Hrvati više nijesu odazivali na pozive.… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Raspad je poceo mnogo ranije samo mi to nismo znali ..i za vrijeme tita nije bila toliko stabilna..imamo hrvatsko proljece, kosovo itd.uticaj izbjeglih ustasa iz njemacke ,argentine ,alijina islamska deklaracija itd itd..

Dragan
Gost
Dragan

Glupost,raspad je vec poceo.A,da li bi bili prvaci malo tesko,i da jesmo kao u drugim sportovima,ne bi pomoglo.Njemci su nas razbili u grupnoj fazi 4:1

POJK
Gost
POJK

E moj Hadzibegicu, mi se nista tu nismo pitali, kao sto se ni danas ne pitamo. Sve je to odavno rezirano od strane ovih nasih danasnjih prijatelja. Zavadi pa vladaj, a kod naivnog naroda to se lako prima. Ove druge bombarduj, hapsi i unisti ionako ih nema mnogo.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Ako neka država zavisi od tako trivijalnih stvari, onda bolje da i ne postoji.

Palestina
Gost
Palestina

Zapadne sile su gledale utakmicu i cim je pronašio penal rekli su ajmo da razbucamo ovu jugoslaviju, iz afekta… 🙁
A puste me brate korona mi kuca na vrata!

Send this to a friend