Fudbal Kvalifikacije za EURO 2020

Holandski ples u Hamburgu, Hrvati moćni u Slovačkoj

foto: Twitter EURO 2020

Holandija je u derbiju večeri kvalifikacija za EURO 2020. pobijedila Njemačku u Hamburgu sa 4:2.

Nije se takav ishod mogao naslutiti nakon prvog poluvremena jer su domaći vodili još od devetog minuta golom Gnabrija.

Sunovrat “pancera” počeo je pola sata prije kraja, kada je Frenki De Jong izjednačio, da bi u 66. Ta autogolom kompletirao preokret.

Poslije sumnjivog penala Kros je pogodio za 22. u 73. minutu, ali je onda prelijepu akciju Holanđana Malen pretvorio u gol, šest minuta kasnije.

Tačku na neizvjesnost stavio je u sudijskoj nadoknadi Vajnaldum, pa se ekipa Ronalda Kumana revanširala Njemcima za poraz 3:2 u prvom dijelu kvalifikacija.

Hrvatska je u Trnavi ubjedljivo savladala Slovačku sa 4:0. Nikola Vlašić je u finišu prvog dijela najavio trijumf ekipe Zlatka Dalića.

U nastavku su pobjedu ovjerili Perišić, Petković i Lovren.

Važne bodove osvojili su i Rusi u Glazgovu, bilo je 2:1.

Mekgin je doveo Škotsku u vođstvo u ranoj fazi utakmice, ali su Dzjuba pred kraj prvog dijela i Žirkov u 59. minutu donijeli trijumf “zbornaji”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morace
Gost
Preko Morace

Ova njemacka se raspada prakticno od osvajanja sp 2014, nemaju vise onu ubjedljivu igru koja je uvijek krasila njihov fudbal, najbolji pokazatelj je da su na zadnje sp ispali u grupu, sto im se zadnji put desilo prije 80 god, a hrvati su mogli slovackoj da daju 10 golova lagano, imali pored 2 precke i pogodjene stative i mali milion… Više »

Ratko
Gost
Ratko

Nijemci danas nemaju igrača najviše svjetske klase, to su sve prosječni igrači.

Send this to a friend