Fudbal

Hvala Pljevljima i Breznici na perfektnom turniru

Stavljena je tačka na sjajnu priču koja se odvijala u PljevIjima tokom vikenda, koja će novu stranicu ispisati sljedeće godine, a kojoj se već sada svi raduju…

Na 5. Međunarodni turnir prijateljstva “Pljevlja 2018” u organizaciji ŽFK Breznica je spuštena zavjesa, na sjeveru malene balkanske ljepotice se takmičilo 20 ženskih ekipa sa preko 500 sportistkinja u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a na kraju su zasluženo pehar osvojile dame iz ŽFK Zemun u konkurenciji seniorki, te naše talentovane djevojke iz Breznice u kategoriji kadetkinja.

Puno srce

Pljevlja mogu da budu ponosna, jer su bila centar bivše Jugoslavije prethodnog vikenda. Makar što se tiče ženskog fudbala.

“Puno mi je srce, jer su svi pohvalili organizaciju turnira, gostoprimstvo u gradu… Turnir je bio vrhunski, fudbal je bio vrhunski”, rekao je Zoran Vuković, trener Breznice i glavni ogranizator turnira, koji je okupio ekipe iz bivše Juge i Bugarske.

“Nama je prevashodni cilj bio prijateljstvo, ali poslije pet godina naša kadetska ekipa je osvojila turnir i zbog toga smo srećni.
Pokazali smo da imamo vrhunske talente u ženskom fudbalu, koje tek treba da pokažu da su perspektiva crnogorskog sporta”, jasan je Vuković.

Kadetkinje Breznice su u finalu bile bolje od SFK 2000 Sarajeva nakon penala 3:2 (regularni tok 0:0), treće mjesto je osvojio ŽFK Jedinstvo 2014 iz Pirota, a u svakom trenutku se igrao jak, čvrst i dopdadljiv fudbal.

“Volio bih da je bilo više fudbalera bivših i aktivnih naročito Rudara da vide kako se igra jako i čvrsto. Vjerujte mi da to ne gledamo u našoj Prvoj fudbalskoj ligi. Sramota me je da uporedim taj fudbal i ovaj koji se igrao na turniru. Pokazali smo kako se bori za boje kluba”, jasno je poručio Vuković.

Najjači turnir bez dileme

Djevojke iz ŽFK Zemun su uživale tokom dva dana u Pljevljima, a u Srbiju su se vratile sa peharom za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji učenice Neđa Čovića su u finalu bile bolje od ŽNK Olimpija iz Ljubljane rezultatom 1:0, dok je treće mjesto osvojila naša Breznica.

Hvala organizatorima na predivnom ambijentu i odličnoj organizaciji. Već treću godinu zaredom dolazimo u Pljevlja i svake godine turnir izgleda bolje i bolje. Viđen je vrhunski fudbal. Oduševljen sam. Turnir u Pljevljima je najbolji i najjači turnir koji smo osvojili”, rekao je Čović, trener ŽFK Zemun.

A oduševljenje nije krila ni Alisa Spahić, djevojka koja radi kao trener u SFK 2000 Sarajevo, čija je kadetska selekcija osvojila drugo mjesto.

Stvarno veliko hvala organizatorima turnira. Definitivno, ovo je najjači turnir gdje mi učestvujemo. Što se tiče rezultata, osvojile smo drugo mjesto u konkurenciji kadetkinja, izgubile od domaćina na penale, a mogle smo i da dobijemo, jer smo promašile par zicera. Ali na kraju, čestiti« domaćinu na svemu”, poručila je jasno Alisa Spahić.

Nadamo se stadionu

Na turniru su u seniorskoj konkurenciji učestvovale Breznica (Crna Gora), Crvena zvezda (Srbija), Rad (Srbija), Kanjiža (Srbija), Zemun (Srbija), Neretva (Hrvatska), Tiverija (Makedonija), Prilep (Makedonija), Radomlje (Slovenija), Olimpija (Slovenija), Emina Mostar (BiH) i Lokomotiva Brčko (BiH), dok su u kadetskoj nastupile Breznica (Crna Gora), Tiverija (Makedonija), Napredak (Srbija), SFK 2000 Sarajevo (BiH), Jedinstvo 2014 (Srbija), Enko Plovdiv (Bugarska), Ekonomist (Crna Gora) i Crvena zvezda (Srbija).

Kompletan turnir je propraćen iz svih uglova, jer je međunarodni turnir prijateljstva Pljevlja 2018″ najmasovniji sportski događaj u Pljevljima u godini na izmaku.

“Došli su ljudi iz međunarodnih organizacija, došao je čovjek iz Uefe, jer će ubuduće da podrže FK Breznica. Nadamo se boljoj infrastrukturi i da ćemo konačno da dobijemo stadion”, rekao je Vuković, koji se nada stadionu sa vještačkom travom.

Za to se borimo već pet godina. Bila bi to velika stvar za naše dječake i djevojčice, za klub, za grad. To bi bila stepenica više u odnosu na ostale godine”, jasan je glavni čovjek u funkcionisanju FK Breznica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zdrav
Gost
Zdrav

Jeli neko iz FSCG tamo bio

Send this to a friend