Fudbal

I Kavani propušta Mančester junajted?

Pari Sen Žermen je u velikom problemu pred prvi susret osmine finala Lige šampiona protv Mančester junajteda.

Trener “svetaca” Tomas Tuhel ima novu glavobolju – pored Nejmara, meč protv “crvenih đavola” mogao bi da propusti i ubojiti strijelac Edinson Kavani.

Urugvajac se povrijedio u subotu na utakmici protiv Bordoa, pa je njegov nastup pod znakom pitanja.

Tuhel nije imao odgovor na to pitanje poslije trijumfa nad “žirondicima” 1:0.

“Nisam pričao ni sa njim ni sa ljekarima po završetku utakmice. Vidio sam Edija i doktora samo na poluvremenu kada mi je rekao da ga boli mišić. Već u utorak gostujemo u Engleskoj, utakmica je jako blizu, a ja ne znam da li ću moći da računam na njega. Moramo, kao što je uobičajeno, da sačekamo da povreda prenoći kako bismo imali preciznu dijagnozu. Rekao mi je samo na poluvremenu da ga je zaboljelo dok je šutirao jedanaesterac, a to nije dobro”, istakao je Tuhel.

Upravo Kavanijevim golom sa bijele tačke PSŽ je tukao Bordo.

“Bez Nejmara, možda i bez Veratija i Edija definitivno spremamo plan D. Ne mogu sada ni da razmišljam o tome. Moramo da skautiramo Mančester Junajted i ostanemo samouvjereni i mirni. Moje mišljenje je jasno. Za savaku utakmicu, bilo da je Mančester Junajted, Liverpul ili Crvena zvezda, trebaju mi naši glavni igrači, oni sa samopouzdanjem, iskustvom i kvalitetom. Navilki smo da igramo velike utakmcie pod pritiskom, da ga kontrolišemo i nosimo se sa njim. Ali, ako dvojica ključnih igrača nisu tu, naša je dužnost da nađemo rješenja. Teško je, veliki je to izazov, a posebno ako uspijemo da napravimo rezultat bez nekoliko glavnih fudbalera, onda je to velika stvar”, zaključio je Tomas Tuhel.

Send this to a friend