Fudbal Brazilac pojačao Pljevljake

Igraće se samba pod Golubinjom: Faria je džoker Rudara

Rudar je iskoristio mogućnost džokera – igrač koji može da potpiše do 31. avgusta, ali da ima čiste papire na pravi način: Tijago Faria je novi fudbaler Pljevljaka.

Tako će 30-godišnji Brazilac ponovo sarađivati sa šefom stručnog štaba “rudara” Edisom Mulalićem, sa kojim je radio u sarajevskom Željezničaru, gdje je igrao fudbal života.

A upravo je Željo imao želju da vrati igrača (tako su pisali mediji u Bosni i Hercegovini) koji može da igra ofanzivnog vezistu i napadača, ali je očigledno Rudar bio uspješniji.

Faria je većinu svoje karijere proveo po nižim ligama rodnog Brazila, ali je pored Željezničara imao izlet i u hrvatsku Cibaliju, gdje je igrao solidno.

To su bile sezone 2015/2016 i 2016/2017 za Željezničar je odigrao 25 utakmica i postigao pet golova, dok je za Cibaliju upisao 14 nastupa i dva pogotka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni
Gost
Crni

Mulalić će izbaciti Rudar iz prve lige.A pomoć će imati u Damiru Čaktaru. Traže pomoć od opstine a sebi stavili plate kao da je Real. A pojavio se kao voli klub i želi pomoći u teškom trenutku.patriota poznati.

Send this to a friend