Fudbal Pobjedina Arena piše

Igraće se samo baraži

Od ostatka fudbalske sezone na domaćoj sceni odigraće se još samo baraži za popunu elitnog ranga – saznaje Pobjedina Arena.

Takvu odluku trebalo bi da donese FSCG na današnjoj sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za 14 časova.

Do kraja prvenstva u Telekom 1. CFL ostalo je još pet kola, a u drugoligaškom karavanu još šest rundi.

Ti mečevi neće se odigrati zbog novog talasa virusa kovid-19 koji se sve više širi u državi, a ušao je i u crnogorski fudbal.

Prvi pozitivan slučaj zabilježen je u Budućnosti, a nezvanično se može čuti da još neki igrači šampionskog tima imaju korona virusa. I u drugim prvoligaškim, ali i drugoligaškim kluboma, ima fudbalera koji su prijavili simptome zaraze, a neki od njih čekaju rezultate testiranja.

FSCG će zbog ukupne situacije ranije proglasiti kraj sezone, s tim što je ideja da se realizuju utakmice doigravanja kao fer-plej varijanta.

Vrednovaće se aktuelno stanje na tabeli, a to znači da bi se u utakmicama za mjesta u eliti sastali Titograd – Bokelj, odnosno Kom – Jezero. Prvi termini vjerovatno bi bili u petak.

Prema saznanjima Arene, odigraće se i baraži za Drugu ligu.

Plasman u Telekom 1. CFL automatski bi ostvario apsolutni lider druge lige – Dečić, dok će se Grbalj prvi put u klupskoj eliti preseliti u niži rang takmičenja.

Budućnost je ranije superiorno osvojila titulu, a mjesta u Evropi pripala bi još Sutjesci i Iskri, ekipama koje na drugoj i trećoj poziciji imaju 14 odnosno 12 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasiranu Zetu.

Ostaće otvorena borba za četvrto mjesto koje je u krajnjem moglo da bude karta za ino scenu.

To je, naravno, zavisilo od epiloga Kupa u kojem po svemu sudeći neće biti pobjednika.

Send this to a friend