Fudbal

Igrači su najzaslužniji za povratak u elitno društvo

foto: Cetinjski list

Nakon godinu dana Lovćen se vratio u Telekom 1. CFL, a Kom Eurozox u Drugu ligu Crne Gore!

To je epilog jučerašnjeg revanša baraža za elitu odigranog na “Trešnjici poslije 0:0 na Zlatici, Lovćen je kao domaćin u Golubovcima savladao Kom sa 2:1.

Odlučujući trenuci su se dogodili u 22. i 57. minutu Željko Marković je sa 25 metara postigao gol za 2:1, a Marko Đurović je hladnokrvnom egzekucijom sa bijele tačke dosanjao san sa svim Cetinjanima, kojih je bilo dosta u Golubovcima.

Uspjeh dodatno dobija na značaju znajući da u Lovćenu igraju sve domaće snage Cetinjane. Bilo je nevjerovatno emotivno.

“Kroz borbenost i posvećenost svih igrača, uspjeli smo da napravimo veliki uspjeh. Mnogi se nisu nadali da se kroz baraž može eliminisati Kom, ali igrači su pokazali da su pravi. Oni su najzaslužniji za uspjeh, zaslužuju čestitke, rekao je Dejan Roganović, trener Lovćena, koji je ekipu preuzeo prije mjesec dana uspjevši da je stabilizuje i vrati u elitu.

A od samog starta, logično silnije je krenuo Kom, dok je Lovćen čekao kontre. Igrao se 17. minut kada su Popović i Petričević ostavili Beganovića samog na šutu sa 16 metara, ali je ofanzivac Koma uz blok tukao pored gola. Isti fudbaler je minut kasnije nakon kornera probao, ali se isriječio golman Mićo Perović.
I onda pogodak Lovćena Stevović je povukao kontru, igrači Koma su se očajno vraćali, Bogdanović j e usporio, ali je dodao do slobodnog Markovića koji nije razmišljao šutnuo je i lopta je završila iza golmana Koma, Cetinjanina Jovana Perovića.

Gosti su opet preuzeli inicijativu, a Cetinjani taktički odlično stajali. Međutim, u 41. minutu Kom je izjednačio preko štopera Božidara Đukića sa 40 metara je uputio centaršut, ali je “bubamara završila u golu, jer je Perović bio očajno postavljen.

Drugo poluvrijeme je opet donijelo inicijativu gostiju sa Zlatice, a Kažić je na samom startu pokušao solidno udarcem sa distance. I kada je Kom pomislio da je zagospodario, proradila je cetinjska želja i volja, a sve to uz svježu krv sa klupe u vidu Božidara Bujiše i Đurovića. Strijelac prvog gola je srušen u šesnaestercu od strane Golubovića, sudija Mileta Šćepanović je pokazao na bijelu tačku, a sa “kreča je precizan bio Đurović uprkos tome što ga je Perović pročitao.

Napadač Lovćena je proslavio gol tako što je podigao dres sa brojem 18 koji nosi Goran Vujović, koji je sklonjen iz ekipe.

A nakon što je Lovćen poveo 2:1, uslijedio je očekivan scenario Kom je napadao, vršio pritisak, jer ga je i remi ostavljao u eliti, ali sem jednog pokušaja Kažića i odbrane Perovića koji se iskupio za primljeni gol, ekipa Dušana Vlaisavljevića nije uradila ništa konkretno.

Bili su to očajnički pokušaji, a Lovćen se fantastično branio uz pomoć navijača sa Cetinja kojih je bilo sigurno 500. Naravno, zbog umora “crveni su često bili i na zemlji, što je izazvalo negodovanje Zlatičana…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

SRECNO LOVCEN !

Send this to a friend