Fudbal

Inter želi Džeka i Lukakua

Đuzepe Marota, sportski direktor Intera, potvrdio je da su želje neroazura Edin Džeko i Romelu Lukaku.

”Lukaku i Džeko su veoma interesantni igrači različitih karakteristika. Ne mogu da poreknem da su nam obojica mete u prelaznom roku. Kod Džeka smo kao u partiji šaha. Prodavac pokušava da nadmudri kupca“, kazao je Marota.

Na meti crno-plavih je i Barela, fudbaler Kaljarija.

Mauro Ikardi i Rađa Naingolan nisu u Interovim planovima i mogu da idu.

Argentinski napadač je na meti Juventusa, ali Marota to kategorički demantuje.

”Spremni smo da pregovaramo sa bilo kim ko je spreman da kupi Ikardija. I da pri tome poštuje vrijednost na koju cenimo igrača. Ali isključujem mogućnost Ikardijevog odlaska u Juventus. Za to ne postoje ni minimalni uslovi. Moraćemo da sačekamo na ponudu koja zadovoljava naše, ali i uslove igrača. U toj priči trenutno ne postoji ni sjenka Juventusa“, kaže Marota.

Prokomentarisao je i izbor Antonija Kontea za trenera.

”Konte je prvi kojeg smo željeli jer nam je bio potreban trener koji će pomoći klubu da raste. Veoma smo ponosni na izbor koji smo napravili. Konte je veliki motivator za sve u klubu. Zaista posvećuje pažnju svakom detalju i to će nam omogućiti da pravimo dobre rezultate. Možemo da napredujemo sa njim. Recimo da ova naredna sezona predstavlja novi početak. Klub radi na tome da izgradi precizan identitet. Postigli smo dogovor sa UEFA oko finansijskog fer-pleja i sada možemo da podignemo ljestvicu očekivanja”, zaključio je Marota.

Kaže da su ciljevu Intera za narednu sezonu igranje u Ligi šampiona i osvajanje Kupa.

Send this to a friend