Fudbal Nema euforije u Danilovgradu

Iskra u naletu, ali Nedović spušta loptu na zemlju

foto: UEFA

Iskra je u naletu pet utakmica zaredom bez poraza, tri bez primljenog gola, a trijumf protiv šampiona, ekipe Sutjeske, dokaz je da prvoligaš iz Danilovgrada nije hit, već da ima kontinuitet za velike stvari.

Iskra je protiv šampiona izašla hrabro, u većem dijelu meča pravila presing i za razliku od mnogih napala Sutjesku i na kraju poentirala. Pobjeda dodatno nosi Iskru, nosi sve do vrha. Danilovgrađani su sada izjednačeni sa Sutjeskom, imaju samo dva boda manje od Budućnosti, pa se čini da umjesto trke u dvoje, možda budemo gledali zanimljiviju borbu za titulu.

“Tu smo uz vodeći dvojac, nije lako sve ovo izgurati. Moramo i mi u klubu da se naviknemo na ovu situaciju u kojoj se nalazimo”, kazao je staloženo Aleksandar Nedović, trener Iskre, bez previše euforije, iako je svjestan da je njegova ekipa spremna za velike stvari.

Iskra nakon što je savladala direktne konkurente u borbi za Evropu Zetu i Titograd, zaustavila je Budućnost (22), a zatim trijumfom protiv Sutjeske (2:0) dokazala da rezultati nijesu slučajnost.

“Rekao sam u najavi utakmice da smo mnogo naučili iz poraza u Nikšiću. Tada smo poraženi, iako smo odigrali možda i najbolji meč ove sezone. Ovog puta nijesmo bili dopadljivi, niti smo odigrali na tom nivou, ali smo svjesno to uradili, jer smo znali da tako ne možemo igrati protiv Sutjeske, ako želimo da idemo na pobjedu”, objasnio je Nedović.

Send this to a friend