Fudbal reprezentativac crne gore presudio iskri, budućnost postavila novi rekord

Ivanović: Gol za suprugu, rekord? Srećni smo

“Desetka” u službi kolektiva – tako su opisali reprezentativnog asa Igora Ivanovića u magazinu ‘Naša Budućnost’ koji je bio posvećen prošlosezonskoj klupskoj tituli.

Novi šampionski pehar – rekordni peti – je na putu, a Prcko je u odbrani trona ponovo podređen timu: asistira, harizmatičnom energijom “gura” saigrače na maksimum u svakom trenutku, trudi se kao da je tek na ulasku u prvi tim, pogađa kad je bitno…

Ivanović je svojim šestim golom u sezoni potpisao trijumf koji će se dugo pamtiti – Iskra je kapitulirala pod Goricom (1:0), bio je to 22. meč “plavih” bez poraza (19 pobjeda, tri remija) u šampionatu čime je postaviljen rekord domaćeg fudbala.

“Fenomenalan je osjećaj kada znate da ste dio ekipe koja je postavila neke rekorde”, vraća 30-godišnji ofanzivac film na podatak da je Budućnost uzela najviše bodova na polusezoni (49), imala najveću razliku nakon jeseni (plus 18), upisala osam vezanih pobjeda na strani, izjednačila rekord po broju vezanih trijumfa (10), vezala 26 utakmica bez poraza kod kuće u domaćim okvirima…

“Iskreno, nadam se da će taj niz da bude još dužu kako nove utakmice budu dolazile, jer sadašnja generacija koja nosi dres Budućnosti napreduje iz dana u dan što i pokazujemo”.

Ljevonogi majstor je nakon “nebeskog skoka” i perfektnog udarca glavom nakon asistencije Miomira Đuričkovića otrčao po loptu, stavio je ispod majice, a uz to je i stavio palac u usta – to u svijetu fudbalskih proslava znači samo jedno…

“Gol sam posvetio supruzi koja je u četvrtom mjesecu trudnoće. Na taj način sam želio da joj se zahvalim na tome što će mi roditi dijete. Mnogo sam srećan zbog toga”.

Možda se nekada opterećivao brojkama, ali sada…

“Upisao sam se u strijelce tek šest puta, ali se ne opterećujem jer je kolektiv iznad svih nas. Najbitnije je da pobjeđujemo i pravimo dobre rezultate, a ko će pogoditi nije važno. To je stvarno manje bitno, makar što se nas starijih tiče”, jasan je Ivanović.

Rekordi su oboreni, izjednačeni i postavljeni, ali “plavi” ni ne pomišljaju da su završili svoju priču u sezoni 2020/21.

“Imamo veliki motiv na svakom treningu i na utakmici. Jednostavno, takva smo grupa igrača. Najveći motiv je svakako dupla kruna kako bismo postali prva generacija Budućnosti kojoj je to pošlo za rukom. Bodovna razlika? Trudićemo se da ostvarimo što više pobjeda, a tako ćemo sigurno i uvećati bodovnu prednost koja je sada 22 razlike. Ali, sa tim se stvarno ne opterećujemo”.

Plava “desetka” je bila reprezentativno otkrovenje u Ligi nacija potpisavši tri gola na četiri utakmice za 240 minuta. “Hrabri sokoli” su sada na novom početku, počinju kvalifikacije za Mundijal 2022, a Ivanović bi mogao da bude na spisku za utakmice sa Letonijom (24. mart, Riga), Gibraltarom (27. mart, Podgorica) i Norveškom (30. mart, Podgorica).

“Na meni je da radim najbolje što mogu kako na treninzima, tako i na utakmicama, a ukoliko stigne novi poziv – biće to nagrada sa sav uloženi trud. Imamo dobar raspored na početku kvalifikacija, mislim da je to dobra šansa da na pravi način krenemo. Nadamo se velikom uspjehu”, poručio je Igor Ivanović.

Send this to a friend