Fudbal Prvotimac plavih samokritičan

Ivanović: Meč sa Dečićem jedan od najslabijih otkad sam igrač Budućnosti

foto: FSCG

Razočaranje – vjerovatno je najprecizniji opis premijere nove sezone u Telekom 1. CFL iz ugla Budućnosti.

Sve loše što može da se desi u jednoj fudbalskoj noći – za ,,plave“ je stalo na Zlatici. Poraz od 2:0, igra, pristup, sami tok utakmice i način na koji je završena – sve je bilo za zaborav u meču sa Dečićem.

Bila je to ubjedljivo najslabija partija Podgoričana otkad je ekipu jesenas preuzeo trener Mladen Milinković, koji je u međuvremenu podigao standard, osvojio titulu i bio na putu da postane prvi trener sa duplom krunom u klupskoj istoriji.

Crnogorski prvak podbacio je uoči meča sa Ludogorecom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, naredne srijede pod Goricom.

“Sigurno jedna od najlošijih utakmica od kada sam u Budućnosti. Nema opravdanja. Moramo da razmislimo i popričamo, prvo sami sa sobom, a potom i između sebe, kako bismo što prije pronašli razloge tako slabe partije. Vjerujem da se ovo više neće ponavljati i da ćemo iz ovog poraza izvući pouke i izaći jači”, rekao je krilni napadač Igor Ivanović u razgovoru za Arenu dan poslije duela sa Dečićem.

Dešava se i najboljima da podbace. Primjer je Barselona koja je primila osam golova od Bajern Minhena u četvrtfinalu najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Na osnovu jedne utakmice ne može i ne treba donositi sud, pogotovo ako je prva u sezoni i dolazi nakon nepotpunih priprema, poslije turbulentnog perida u kojem se prethodna takmičarska godina prekidala i nastavljala, a potom nije ni odigrana do kraja zbog pandemije korona virusa.

Budućnost nije najbolje najavila novu priču, ali negativan utisak u prvenstvu svakako može brzo da ispravi.

Ono što zabrinjava jeste izdanje pred sudar sa Ludogorecom na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Neka bude da je to bilo samo jedna loša noć u kojoj ništa nije išlo. Gube i najbolji, ne odigraju kako mogu, a to je bio slučaj sa nama protiv Dečića. Nadam se da će se na tome završiti. Znamo koliko možemo i vrijedimo. Pokazali smo to prošle sezone kada smo dominantno osvojili titulu. Vjerujem da ćemo brzo pokazati pravo lice”, ističe Ivanović, koji nastavlja:

“Poraz je stigao pred evropski meč, ali možda će imati i neke pozitivne efekte. U smislu da nam stavi do znanja da ne smijemo da se opustimo ni u jednom trenutku. Pred nama je duel sa Ludogorecom. Fokusirani smo sada na taj izazov. To je meč u kojem moraš da odigraš najbolju utakmicu u karijeri, svako od nas ponaosob, da bismo prošli. Svi to želimo. Bez obzira na slabu partiju na Zlatici, i dalje vjerujem da možemo da pobijedimo bugarskog prvaka. Uslov je, naravno, da svi izvučemo maksimum, individualno i timski”, naglašava jedan od najboljih fudbalera na domaćoj sceni.

Ludogorec je porazom otvorio sezonu u Bugarskoj, ali je prije dvije noći savladao Slaviju iz Sofije 3:0.

Utisak je da će Budućnost morati da prevaziđe sebe da bi bila bolja od ekipe koja je prava legija stranaca, tima u kojem Brazilci vode glavnu riječ na terenu.

“I Ludugorec je loše krenuo u prvenstvu, ali se pred dolazak u Podgoricu vratio na pobjednički put. Gledali smo neke njihove mečeve, gledaćemo ih još, analizirati ih do tančina. Odlična su ekipa, sa dosta dobrih individualaca. Ali igra se jedna utakmica, a imali smo sreće da budemo domaćini. Oni su favoriti na papiru, ali kada izađemo na teren uradićemo sve da na kraju slavimo”, zaključio je dvadeset devetogodišnji Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lolo
Gost
Lolo

Je li ovo onaj sto stalno pada

PG-081
Gost
PG-081

MOŽEMO!!!

Send this to a friend