Fudbal

Ivanović predvodi asove

foto: FSCG

Četiri igrača novog šampiona Sutjeske, tri predstavnika finaliste i velikog favorita za osvajanje Kupa Mladosti, tandem Zete i po jedan član Budućnosti i Grblja čine idealnih 11 u tradicionalnom, petom izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Najviše glasova kolega fudbalera u sezoni 2017/18. pokupio je sljedeći tim u formaciji 4-3-3: Milan Mijatović, defanzivci Ivan Novović, Igor Vujačić, Miloš Bakrač i Dragan Grivić, vezisti Stefan Lončar, Marko Ćetković i Stefan Denković i napadači Admir Adrović, Nikola Krstović i Igor Ivanović.

A upravo je sjajni ofanzivac Sutjeske drugi put zaredom najbolji igrač u izboru kolega Ivanović je sa 57 glasova bio ispred Marka Ćetkovića majstor Mladosti sakupio 33 glasa, i klupskog kolege Stefana Denkovića sjajni dribler zaustavio se na 20 glasova.

“Zahvalnost svim igračima koji su glasali za mene, treneru i saigračima, jer da nije njih bilo, ne bih ni ja bio ovdje”, poručio je Igor Ivanović.

Na prelijepoj svečanosti u hotelu “Ramada”, predsjednik SPFCG Željko Janović čestitao je ekipi Sutjeske titulu prvaka kojom su krunisali maestralnu sezonu, a reprezentaciji poželio puno sreće u predstojećim prijateljskim utakmicama i Ligi nacija.

“Svake godine sugerišemo igračima da savjesno glasaju, jer samo tako možemo dobiti zaista najbolje. Mislim da je i ovaj sastav potvrda toga, jer ovu akciju prije svega organizujemo zbog promocije domaćeg prvenstva i igrača koji nastupaju u “Telekom” 1. CFL”, istakao je Janović.

Tokom ceremonije u punoj sali prikazan je i FIFPro video u kojem svjetske zvijezde poput Ronalda, Mesija, Bonućija, Kejna… navode značaj sindikata fudbalera.

Send this to a friend