Fudbal

Iza mene je sezona karijere, daćemo sve da odemo na EURO

Sačuvao je Inčon u južnokorejskoj Kl ligi, najubojitiji je strijelac kluba sa 19 golova, potpisao je četiri asistencije, proglašen je za najboljeg debitanta šampionata u moru kvalitetnih igrača, lakoćom igranja je oduševio “plavo crne” navijače. I ne sami njih, već sve fudbalske sladokusce na južnoj polovini Korejskog poluostrva.

Ukratko Stefan Mugoša!

Dvadesetšestogodišnji Podgoričanin je stigao na zaslužen odmor u svoj grad i osjeća se super.

“Stvarno, iza mene je najbolja sezona u karijeri. Igrao sam konstantno dobro od kada sam došao do posljednjeg kola. Zadovoljan sam zbog toga”, rekao je za Dnevne novine reprezentativni as, svjestan da je nagrada “najbolji debitant” velika stvar.

“Znači mi to priznanje, jer je liga stvarno jaka i ima puno odličnih igrača. Počastvovan sam. Ta nagrada mi Mugoša je na skeneru velikih klubova u Južnoj Koreji, ali nije isključeno ni da se vrati u Evropu, jer kako smo čuli postoji interesovanje francuskog Remsa.

“Ima interesovanja iz Azije, niko me nije kontaktirao iz Evrope. Ali ne razmišljam o tome sada, jer ima još dosta do prelaznog roka. Mnogo znači”, nadovezao se Mugoša.

Nakon Budućnosti, Mladosti, Kajzerslauterna, Auea, Minhena 1860, Karlsruea i Šerifa, uslijedila je selidba u Inčon početkom februara. Pomalo neočekivano.

“Inčon je pravi izbor, vidjelo se to odmah. Igrao sam odlično od početka, navijači i ljudi u klubu su me zavoljeli. Stvarno sam srećan i zadovoljan u svakom smislu, a svima sam vratio na najbolji mogući način na terenu”, govori nam već sada idol južnokorejskih “neroazura”, koji se već odomaćio na istoku Azije.

“Južna Koreja mi se odmah dopala. Sviđa mi se sve, od hrane, preko fudbala do načina života. To je stvarno fenomenalna zemlja”.

Mugoša je nakon sjajne golgeterske sezone u tefteru najboljih južnokorejskih klubova, ali…
Marko Janković je u porazu od Rumunije (1:0) u Ligi nacija uzeo penal popularnom Mugiju, a to je naljutilo selektora Ljubišu Tumbakovića.

“Nemam šta da pričam o toj situaciji, Marko je rekao ‘ja ću da šutem’, uzeo je loptu. Svakom se desi da promaši penal. Nažalost, to se njemu desilo, ali ne gledamo nazad. Sada nas intere-suju kvalifikacije i sve je podređeno tome. Imam ugovor na još godinu dana. Ima nekih interesovanja, ali za sada ne znam ništa da li odlazim ili ostajem. Nemam ništa protiv da i naredne godine budem u Inčonu”.

A kvalitetne predstave iz kluba su se manifestovale na odlične igre u reprezentaciji Crne Gore! Postigao je tri gola u dresu “hrabrih sokolova” u 2018. godini (dva puta je bio strijelac u 2017. u kvalifikacijama za Mundijal 2018), bio je najkonstantniji naš igrač u Ligi nacija, ali nije mogao sam da vuče družinu Ljubiše Tumbakovića.

“Zadovoljan sam igrama u reprezentaciji. Naravno, uvijek može bolje, ali u Ligi nacija sam pokazao da na mene može ozbiljno da se računa”, rekao nam je Mugoša, svjestan da je reprezentacija mogla bolje od trećeg mjesta u grupi Lige C, ali…

“Nažalost, nisu nam se poklopile kockice i nije nas pogledala sreća da ostvarimo bolji rezultat. Nadam se da će nam se sve to vratiti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”.

“Crveni” će u kvalifikacijama za revolucionarni EURO 2020. igrati u grupi A sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Kosovom. Jedno od prva dva mjesta u grupi (kvalifikacije počinju u martu 2019, a završavaju se u novembru) vode na šam-pionat Starog kontinenta.

“Od kvalifikacija očekujem da, prije svega, budemo zdravi, da nemamo povreda i da selektor može da se osloni na svakog igrača, jer svi znate koliko nam je to potrebno”, poručio je odlični napadač, koji vjeruje u velike stvari…

“Svaki igrač je važan, a nadam se da će nas sada pogledati malo sreća, jer smatram da smo je zaslužili. Uradićemo sve da postignemo toliko željeni uspjeh i da se kvalifikujemo na EURO”, poentirao je Stefan Mugoša.

Send this to a friend