Fudbal Igor Vujačić odigrao je najbolji meč otkako je član nacionalnog tima

Jedan od junaka trijumfa u Luksemburgu: Nekad je lijepo ovako pobijediti

“Da bismo bili prvi, jedina garancija je da slavimo u svih šest utakmica, sve ostalo su kalkulacije” rekao je selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić prvog dana okupljanja pred mečeve u drugom izdanju Lige nacija.

Poslije septembarskog bloka utakmica, ,,sokolovi su na trećini zacrtanog puta, s tim što je sada izvjesno da im za plasman u viši rang B diviziju, neće biti potreban maksimalan učinak u grupi C1.

Crna Gora je startovala sa dvije pobjede. U subotu je manje-više rutinski, pogocima Stevana Jovetića u drugom poluvremenu, opravdana uloga favorita protiv Kipra, dok je prije dvije noći bilo sasvim drugačije i upozoravajuće.

Luksemburg je pokazao da je mangupska ekipa, kako ju je okarakterisao Hadžibegić, pod opsadu stavio gol Crne Gore u drugom poluvremenu i najviše zahvaljujući sjajnim odbranama Milana Mijatovića nije došao do prednosti.

A onda je kažnjen Sead Hakšabanović se ,,uvukao između štopera i golmana, izborio jedanaesterac, a Fatos Bećiraj u trećem minutu nadoknade donio velika tri boda našoj reprezentaciji.

Tri boda koja znače zadovoljstvo, olakšanje, psihološku rasterećenost, izvjesno i prvo mjesto u grupi.

“Očekivali smo težu utakmicu nego na Kipru. Luksemburg nije reprezentacija kakva je bila nekad, nije više topovsko meso ni za jače selekcije. Gotovo svi igrači su internacionalci, a i njihov klub Didelanž je igrao Ligu Evrope. Vidjeli smo i nedavno da je luksemburški predstavnik Progres Niderkorn eliminisao našu Zetu u kvalifikacijama. To znači da nijesu više na fudbalskoj margini Evrope”, rekao je za Arenu Igor Vujačić, uz Mijatovića vjerovatno najbolji igrač našeg tima prije dvije noći.

“Izašli smo na teren sa željom da igramo dopadljiv fudbal, da igra kreće od golmana. U prvom poluvremenu je to izgledalo dosta dobro, bilo je nekih polušansi. U nastavku su nas pritisli, nesvjesno smo se povukli i Luksemburg je imao nekoliko dobrih prilika. Srećom, defanzivno smo odradili posao kako treba.”

“Sokolovi” dugo nijesu pobijedili na način na koji su to uradili u Luksemburgu. Uglavnom su oni bili “ranjena” strana, selekcija koju su pratili brojni pehovi.

Malo je prstiju obje ruke da bi se izbrojali. Nijesu ih zaobišli ni ove godine jer su start Lige nacija dočekali bez Tomaševića, Mugoše, Simića i Vešovića.

“Imali smo sreće, a već duže vrijeme nas nije pratila. Na kraju je došao onaj gol Bećiraja. Možda nijesmo zasluženo pobijedili, ali nekad je lijepo uzeti tri boda na onakav način”, dodao je Vujačić.

Saglasan je štoper Partizana sa selektorom da je na lošije izdanje u Luksemburgu uticala nedovoljna fizička pripremljenost.

“Neki od nas nijesu u takmičarskom ritmu, bila je i velika temperaturna razlika u odnosu na Nikoziju i Podgoricu, a i prvi put smo igrali u ovom sastavu. Ipak, svi igramo u ozbiljnim klubovima i ne bi trebalo da nam se dešava ono što je viđeno u drugom poluvremenu. Ne treba da tražimo alibi, već da nam cilj bude da u oktobru budemo spremniji i prikažemo bolju igru, a uz to zadržimo ovaj rezultatski ritam”, naveo je Vujačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JABLANKO
Gost
JABLANKO

Jes preljepo…a pokrite se po usima od sramote

Send this to a friend