Fudbal FK Podgorica počela pripreme za proljeće

Jurićemo kvalitet, ne kvantitet, ali…

Podgorica je prva krenula sa radom pred proljeće u fudbalskoj sezoni 2019/20.

Iskusni strateg Vojislav Pejović je okupio “žute” u Lješkopolju, ali velikih riječ i obećanja nije bilo primarni cilj je opstanak u društvu najboljih.

A kompletne pripreme najmlađi prvoligaš će da odradi na svom terenu “DG arena”…

“Kod kuće imamo sve uslove za rad salu, teretanu, terene. Nema potrebe da trošimo novac. Zakazali smo neke prijateljske utakmice sa kolegama prvoligašima i drugoligašima, dok ćemo generalnu probu odraditi 11. februara sa Željezničarom iz Pančeva čiji je trener Dušan Jevrić”, rekao nam je Pejović.

Jedan ili dva igrača

“Žuti” neće mnogo “tumbati” u prelaznom roku ekipu je napustio defanzivac Jasmin Mećinović koji je stigao ljetos i koji se odmah povrijedio…

“Praktično nije ni nastupao za nas. Pokušaćemo da zaoštrimo konkurenciju sa jednim ili dva igrača, ali zanimaju nas igrači koji mogu da nam donesu kvalitet. Nećemo dovoditi samo da bi popunili igrački kadar, ali svjesni smo da je teško u zimskom prelaznom roku pronaći kvalitetnog igrača”.

Podgorica i Pejović zajedno misle i na budućnost, jer dobro znaju da od iduće sezone moraju da igraju dva igrača ispod 21 godine u startnih 11…

“Priključili smo omladince koji su rođeni 2002. i 2003. da vidimo koliko mogu. Talenat posjeduju, ali je pitanje mogu li da isprate prvoligaški fudbal što se tiče fizičke spreme. Ali, neka se “druže” sa prvom ekipom”, poručio je šef stručnog štaba “žutih”

Opstanak prioritet

Podgorica je iza sebe ostavila odličnu jesen na 19 utakmica je sakupila 26 bodova, treće mjesto i Evropa su daleko šest bodova, a ekipa je ispisala istorijski rezultat plasmanom u polufinale Kupa gdje su još Budućnost, Sutjeska i Petrovac. Evropa nije daleko, ali…

“Imamo zacrtani cilj, a to je opstanak u ligi. Zasluženo smo u polufinalu Kupa, dobro smo kotirani u prvenstvu. Ako nam se otvori neka mogućnost za nešto više, ubijeđen sam da je nećemo ispustiti. Bilo bi dobro da i mi nekim novcem pomognemo našoj agilnoj upravi. Međutim, proljećnja polusezona će biti mnogo teža i zahtjevnija od jesenje”, podvukao je Vojislav Pejović.

Send this to a friend