Fudbal

Južnoameričko krunisanje u izgnanstvu

Madrid je navukao masku Buenos Ajresa, “Sanjago Bernabeu” će glumiti “El Monumental”, a Argentina nekako posramljena čekati da jedan od njena dva velikana postane kralj u izgnanstvu šampion Južne Amerike na evropskom tlu.

Revanš meč superklasika u finalu Kopa Libertadores konačno će biti odigran River Plata i Boka juniors sudariće se u glavnom gradu Španije nakon 2:2 u prvom duelu odigranom (sada već) davno na “Bombonjeri”.

Zbog svega što se dešavalo pred planirani revanš na stadionu Rivera (divljane domaćih navijača, policijski suzavac među igračima Boke) sva ona jedinstvena euforija koja prati najveći svjetski derbi nekako se izgubila među ostatkom svijeta.

Ipak, za navijače Rivera i Boke Superklasiko je uvijek više od fudbala pa gdje god da se igra. Zbog toga Madrid već nekako odiše bojama ova dva kluba, iako i među legendama Boke ostaje žal što se nije igralo na El Monumentalu.

“Iskreno jeste dobra stvar što ćemo sada u revanšu imati podršku naših navijača (u Argentini su gostujući navijači godinama zabranjeni), ali žao mi je Argentine”, poručio je Karlos Tevez. “Mislim da je najpravednije bilo da se igra na Riverovom stadionu kao što je planirano. Svaka druga odluka nije dobra za Argentince i južnoamerički fudbal”.

Pitanje novinara za Karlitosa bilo je i da li bi mijenjao do sada osvojene trofeje za ovogodišnji trijumf u Kopa Libartadores.

“Da, bez razmišljanja svih 26”.

Još više za spektaklom na El Monumentalu žale fudbaleri Rivera…

“Trebalo je to da bude najljepši trenutak našeg kluba kontinentalna titula na našem stadionu. Šteta zbog naših navijača što se to nije desilo u Buenos Ajresu”; istakao je golman River Plate Franko Armani. “Ali odluka je donesena, a na nama je da učinimo sve kako bismo se na kraju svi radovali”.

Madrid kruniše novog kralja Južne Amerike vrlo vjerovatno i rivala svom Realu u finalu Svjetskog prvenstva za klubove koje već u srijedu počinje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

River i Boka igraće sjutra od 20.30.

Send this to a friend