Fudbal

Kad klub iz male sredine zasijeni fudbalske centre

Nakon 15 kola spuštena je zavjesa na jesenji dio u Kadetskoj ligi Crne Gore, a kroz cilj prva je prošla Iskra!

Učenici Mirka Tamindžije su osvojili 38 bodova, pa su tako zasjenili Budućnost koja je ostala na 37, te Sutjesku koja je osvojila 34 boda.

Danilovgrađani su tako ispisali veliki uspjeh, jer su talentovani dječaci iz jedne male sredine pokazali da su bolji u odnosu na fudbalske centre Podgoricu i Nikšić.

“To je veliki uspjeh. Nismo stavljali sebe u prvi plan, niti to sada radimo. Jednostavno, Budućnost i Sutjeska imaju sve na tacni za razliku od nas iz manjih sredina”, rekao nam je Tamindžija.

Međutim, sjajan rezultat nije mogao da ostane nezapažen. Svi fudbalski radnici hvale igru i rad u kadetskoj selekciji Iskre.

“Svi smo prezadovoljni jesenjom titulom, ponosimo se njom. Ako nam se ukaže prilika na kraju da budemo šampioni, kao što se ukazala sada, nadam se da ćemo je iskoristiti, poručio je Tamindžija.

A kako je sklopljena pobjednička ekipa u kojoj su Lazar Sekulić, Marjan Vuljaj, Andrijan Avduljaj, Milić Bogićević, Goran Bubanja, Filip Jadžić, Nemanja Perović, Dario Tošić, Nikola Vujadinović, Milan Bojat, Vojislav Jovanović, Lazar Kostić, Andrej Kovačević, Jovan Perišić, Damjan Radulović, Veliša Radulović, Petar Tadić, Borko Tomašević, Aleksandar Vuković, Aleksa Džuver, Vlado Gajić, Ivan Jovanović i Andrija Kolundžić.

“To je ekipa 2002. godište i gotovo svi oni su ponikli u privatnoj školi FK Danilovgrad. Osvajali su kao mlađi turnire, tri puta su sa Iskrom igrali finale Kupa Srednje regije. Naučili su se na dobre rezultate, govori nam Tamindžija, a onda dodaje…

“Kada je došlo vrijeme da postanu kadeti, stigli su u Iskru, a prethodne sezone su cijelu takmičarsku godinu igrali sa starijima od sebe kao igrači rođeni 2002. godine takmičili su se sa igračima rođenim 2001. Sada je to došlo na naplatu. Prošle sezone smo se navikli i nakupili iskustva. Međutim, naš plan je bio da razmišljamo od kola do kola. I osnovni plan nam je da forsiramo pas igru, jasan je Tamindžija.

Trener kadeta “građana” ne prepušta ništa slučaju Tamindžija svako malo vodi svoje klince na megdan Partizanu, Čukaričkom, Crvenoj zvezdi, Željezničaru, Sarajevu… A ko je bio najteži rival u Kadetskoj ligi Crne Gore.

“Možda i najbolji meč smo odigrali u porazu od Budućnosti, što je naš jedini poraz u ligi. Pored toga, remizirali smo sa Mornarom i Beranama, a sve ostale rivale smo dobijali po dva ili više golova razlike.

Klinci Iskre su već na meti drugih klubova, Đorđe Šaletić je prošle sezone bio najbolji strijelac u ligi i sada je u prvom timu “građana”, Vlado Gajić je postigao 24 gola ove sezone, a pored njega reprezentativci su još Andrijan Avduljaj i Andrija Kolundžić.

“Rezultat nam nije prioritet. Najvažnije je da pravimo igrače, podvukao je Tamindžija, kome u radu pomažu kondicioni trener Dane Žegarac i nekadašnji golgeter Ivan Bošković, koji posebno radi sa napadačima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DANGRAD
Gost
DANGRAD

Bravo djeco, za koju godinu da budete sampioni!

Srb-Cg
Gost
Srb-Cg

Podgorica i Niksic fudbalski centri😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jesu ali centri kriminala i korupcije…

Kotor
Gost
Kotor

Glavni kriminal je tu đe su se ova đeca slikala.

Send this to a friend