Fudbal Premijer liga

Kao nekada – najveći engleski derbi za prvo mjesto

Mane i Firmino

Neće biti navijača, ali Ostrvo podrhtava kao mnogo puta u istoriji kada su se na terenu našli giganti engleskog fudbala, dva najveća kluba ove velike fudbalske zemlje Liverpul i Mančester junajted.

Najveći derbi, jedno od najljućih rivalstava i još kao ulog – vrh Premijer lige. Liverpul i Junajted sudariće se u nedjelju od 17.30 sati u “tvrđavi” redsa i aktuelnog šampiona “Enfild roudu”.

Sve je praktično poznato kada su ovi klubovi u pitanju. Od ekonomskog rivalstva između dva grada još iz XVIII vijeka, preko toga da se radi o komšijama udaljenim tek pedesetak kilometara, do trofeja kojih je mnogo na obje strane. Početkom devedesetih godina prošlog vijeka Liverpul je bio neprikosnoven po broju pehara, nakon toga veliki ser Aleks Ferguson okrenuo je stvari u potpunosti, da bi posljednjih godina “redsi” sa takođe velikim Jirgenom Klopom vratili šampionski šmek. Upravo, nakon čuvenog Fergija, “đavoli” su polako silazili sa scene, a onda su ove sezone sa Ole Gunar Solskjerom “eksplodirali” i nedjeljni derbi čekaju sa liderske pozicije i to sa tri boda više od prvaka i drugoplasiranog Liverpula.

“Da, dobro igramo u posljednje vrijeme, ali iskreno još nismo na nivou Liverpula”, smatra majstor Junajteda Pol Pogba. “Ipak, ukoliko želimo da pokažemo da smo na tom putu, moramo da dobijemo najbolje, a Liverpul je trenutno šampion i najbolji.”

S druge strane, osim muka sa povredama i kako da sastavi tim Jirgen Klop će se potruditi da zaustavi Markusa Rašforda i Bruna Fernadeša.

“Da, to su dva nevjerovatna igrača. Markus napreduje iz dana u dan, a Bruno nas je oduševio još na prijateljskom meču kada smo igrali protiv Sportinga”, pohvalio je trener Liverpula tandem Junajteda.

Fudbalski praznik i mnogo više od toga Liverpul ili Junajted?

Send this to a friend