Fudbal Ništa od pojačanja

Karaklajić zbog administrativnog propusta neće igrati za Budućnost

Pravo na džokera, Budućnost je potrošila angažovanjem Nikole Karaklajića, koji je 2. septembra, sa klupskim dresom u rukama, predstavljen kao posljednje jesenje pojačanje ,,plavih“.

Brzonogi krilni napadač iz Srbije u međuvremenu nije debitovao, niti će – Karaklajić se vratio kući jer nije ni imao pravo da potpiše ugovor sa podgoričkim klubom.

Prema pravilima FIFA, samo fudbaler kome je prethodno istekao profesionalni ugovor može da se registruje za klub iz države u kojoj je prelazni rok završen.

Između Budućnosti i Karaklajića, dakle, nije postojao osnovni uslov da dođe do saradnja, budući da je dvadeset šestogodišnji Beograđanin za bivši klub iz Grčke nastupao kao amater.

Automatski na taj način nije mogao da prođe kontrolu Fifinog međunarodnog transfer sistema (FIFA Transfer Matching System – TMS), kroz koji se registruju prelasci svih igrača iz jedne u drugu zemlju, a koji je uveden još prije 11 godina.

Budućnosti ne ide na terenu, a očigledno ni u klupskoj administraciji.

Propust kakav ne bi smio da se desi najvećem crnogorskom klubu.

Karaklajić je otpao, a sa tim i mogućnost da Podgoričani, po isteku prelaznog roka, dovedu pojačanje koje bi makar pomoglo da se kriza prevaziđe.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djole
Gost
Djole

Kakva odgovornost?

Send this to a friend