Fudbal

Kom angažovao novog trenera, cilj povratak u elitu

Milovan Minja Prelević je preuzeo Kom Eurozox sa jasnim ciljem da vrati Zlatičane u elitnu konkurenciju.

Bivši trener u mlađim kategorijama Budućnosti, pomoćnik u U19 selekciji Crne Gore i Hadžeru iz Saudijske Arabije, te nekadašnji kormilar Petrovca, Titograda, Otranta i omanske Al Orube je u svim klubovima ostavio sjajan utisak.

Sa Otrantom je prošle godine zamalo iznenađujuće završio u baražu, Al Orubi je praktično donio titulu sa 15 utakmica bez poraza prije nego što je napustio Oman.

Kom je sada novi stari izazov.

“Prihvatio sam ponudu, lako smo se dogovorili bez bilo kakvog uslovljavanja”, rekao nam je Prelević, koji se tako vratio na Zlaticu…

“Kao igrač sam počeo u Komu, a prije sedam godina sam vodio Kom koji je tada bio mladi tim Budućnosti. Poslije dva tri kola sam napustio klub samovoljno. Međutim, za Kom me kao klinca i igrača vežu lijepe uspomene, baš kao i za ljude iz kluba. Gdje god sam radio i kada sam odlazio, uvijek mi je bilo primarno da ostavim prijatelje. Tako je bilo i ovdje”, jasan je Prelević.

Povratak u Telekom 1. CFL neće biti lak zadatak – Zlaticu su napustili Rudovcić, Kopitović, Sekulić, Milić, Kažić, Perović, Milošević, Prenkočević, Beganović i Simunović, a došli su Sava Gardašević, Vule Vujačić i Mihailo Petrović.

“Cilj je povratak u elitu i prihvatio sam tu obavezu.

Neće biti lako, jer nas je napustilo dosta igrača, a konkurencija u vidu Mladosti iz Lješkopolja, Bokelja, Berana, Jedinstva će biti jaka. Druga liga će biti zahtjevna”, govori nam Minja Prelević, koji poentira…

“Nemamo mnogo vremena, ali to mi niće biti alibi. Vjerujem da Kom i ja imamo snage i znanja da sezonu učinimo uspješnom”.

Kom će 23. jula otputovati na pripreme na Zlatibor, a Druga liga počinje 12. avgusta i brojaće 10 timova.

Send this to a friend