Fudbal

Korać: Titulu sa Zetom nikad neću zaboraviti

Igrali su sjajan fudbal, oduševljavali publiku širom Crne Gore (kasnije i Evrope) i zasluženo na kraju premijerne sezone osvojili šampionsku krunu Zeta je epsku trku od 33 kruga (kola) završila ispred Budućnosti, nakon trijumfa nad Beranama u posljednjem kolu (0:2) izabranici Dejana Vukićevića dočekani su u Golubovima kao heroji.

“Sjećam se te noći, ne zaboravljaju se takve stvari”, prisjeća se za Dnevne novine događaja od prije skoro deset godina Žarko Korać, najbolji strijelac Zete i premijerne sezone Telekom 1. CFL sa 16 golova.

Tandem Korać-Stjepanović, iza njih majstor Ćetković, uz podršku Tumbasevića, Igumanovića, Đurovića, Markovića, Bojana Ivanovića, te stubove u odbrani Radulovića i Miroslava Kaluđerovića i golmana Sašu Ivanovića, rezerviste Vučkovića, Boljevića, Nikića, Kneževića, Zariju Peličića… tim za poštovanje.

“Najbolji tim u kojem sam igrao, uživao sam igrajući sa takvim igračima. Tačno se znalo ko što radi, fenomenalna atmosfera nas je krasila, agilna uprava, pa stručni štab Dejo Vukićević i njegov pomoćnik Malesija Vojvoda koji su od svakog napravili bolje igrače, iz kola u kolo smo napredovali i individualno i kao tim”.

Kao nagrada stigla je titula, a onda i nezaboravni mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona prvo sa Kaunasom, a onda i sa Rendžersom.

“Mečevi za sva vremena, mečevi koji se prepričavaju i danas. Igrali smo strašno, mislim da je taj meč u Glazgovu, protiv tada superjakog Renždersa, najbolji koji je jedan crnogorskim tim odigrao u Evropi”, ističe sada napadač izraelskog Hapoela iz Haife, koji iz te premijerne sezone posebno pamti revanš četvrtfinala Kupa na Trešnjici protiv Budućnosti.

“Imali smo minus od dva gola iz prvog meča koji se igrao pred 12.000 ljudi pod Goricom u sjajnom ambijentu, ali smo uspjeli da pobijedimo 3:0 i prođemo dalje. Taj meč mi je ostao u posebnom sjećanju”, kaže Korać.

Send this to a friend