Fudbal

Korać u Maleziji

Žarko Korać nastavlja karijeru u Maleziji – potpisao je ugovor sa klubom po imenu UiTM koji se takmiči u Premijer ligi (druga liga), a juče je odradio prvi trening sa novim saigračima.

Iskusni napadač nastupao je u ovoj azijskoj zemlji, a sada se vratio na poziv bivšeg trenera Ismaila Zaka rije sa kojim je sarađivao u Marceri Kuantan.

“Tek sam stigao, ali utisci su jako pozitivni. Klub je dobro organizovan, a ekipa dosta mlada. Znam šta se od mene očekuje i potrudiću se da budem što efikasniji. Na prvom mjestu bih poželio dobro zdravlje, a za ostalo ne brinem. Imam iskustvo igranja u Maleziji, poznajem ovdašnji fudbal, kao i rad trenera Zakarije koji je insistirao da dođem. Trenirao sam individualno tokom pauze i vjerujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu”, rekao je Korać.

Tridesetjednogodišnji golgeter jedan je od najboljih strijelaca na crnogorskoj fudbalskoj sceni. U tri navrata nosio je dres Zete, apoluse zonu je proveo u Grblju.

Iza sebe ima i zanimljivu internacionalnu karijeru koju je gradio u Vojvodini i moldavskom Šerifu, dok je trag ostavio u Izraelu, nastupajući za Hapoel Haifu i Beitar Jerusalim. Koraćev posljednji klub bio je tajlandski Sisaket.

Send this to a friend