Fudbal Iskusni fudbaler na novom zadatku

Krkotić se kroz igre na Kosovu preporučuje novom selektoru

Dejan Vukićević i Miloš Krkotić – priča koja traje. Crnogorski trener i nekadašnji reprezentativac sarađivali su u Zeti, Titogradu i moldavskoj Dačiji, a odnedavno su zajedno i u Feronikeliju iz Prištine.

Šampion Kosova promijenio je šefa stručnog štaba nakon eliminacije u Evropi, a izbor je bio naš trofejni stručnjak koji je preuzeo tim pred početak prvenstva.

U klub je stigao i Krkotić koji je predstavljen kao veliko pojačanje iz Budućnosti. Tandem je ponovo zajedno. Stari znanci na novom zadatku, rekli bismo…

“Imam sreću da ponovo sarađujem sa jednim od naših najboljih trenera, Dejanom Vukićevićem. Znamo se dugo, bili smo zajedno u nekoliko klubova. Uvijek smo imali dobru saradnju, a tako će biti i sada. Novi šef je stigao prije desetak dana i odmah unio svježinu, podigao atmosferu, ekipa radi odlično. Svi smo na istom zadatku, vjerujem da ćemo se na kraju radovati. Cilj je da odbranimo titulu”, rekao je Krkotić.

Feronikeli je ambiciozan, finansijski stabilan, klub u razvoju, sanajvećim ambicijama na domaćoj sceni.

O tome svjedoči činjenica da je agilni predsjednik Naser Ramaj prošle sedmice u Prištinu doveo italijanski Milan, sa kojim su ,,zeleno-bijeli” odigrali prijateljsku utakmicu (izgubili 2:0).

“Istinski spektakl, igrati protiv Milana je nešto posebno, bez obzira što meč nije imao bodovni ili eliminacioni ulog. To je bio praznik fudbala u Prištini i navijači su mogli da uživaju. Zadovoljan sam partijom protiv takvog svjetskog velikana, a i generalno kao tim smo ostavili dobar utisak”, kaže iskusni ofanzivac.

Odmah nakon spektakla na stadionu “Fadilj Vokri”, Feronikeli je počeo prvenstvo. Na startu je savladana Drenica 4:1, a Krkotić je izborio penal i asistirao kod četvrtog gola.

“Bili smo ubjedljivi u prvom kolu, dali četiri gola, mogli još neki, ali zadovoljni smo kako sve izgleda na startu. Siguran sam da ćemo dizati formu iz meča u meč. Liga je izjednačena, ima još klubova koji su se dobro pojačali u ljetnjem prelaznom roku i žele trofej. Sto se nas tiče, imamo određenih problema jer igrači nijesu imali odmor zbog obaveza u predkvalifikacijama za Ligu šampiona. Plan nam je da do reprezentativne pauze osvojimo maksimalan broj bodova, a potom pokažemo pravo lice”, ističe Krkotić, koji nastavlja:

“Možda je za neke bilo iznenađenje što sam došao ovdje, ali uslovi koje sam dobio, kao i predočeni projekat predsjednika Ramaja, koji inače dugo živi u Budvi i poznaje sve crnogorske igrače, bili su presudni da odbijem druge, a prihvatim ponudu Feronikelija. Vjerujem u sebe i apsolutno sam siguran da ću opravdati očekivanja rukovodstva, stručnog štaba i navijača. Došao sam zbog titule. Imamo kvalitet da opet osvojimo šampionski trofej. Ovdje sam naišao i svakodnevno nailazim na gostoprimstvo, prijatno sam iznenađen načinom života i Prištinom kao gradom. Samo da me zdravlje posluži, a onda ni moje zapažene igre neće izostati”, poručio je svojevremeno jedan od najboljih stranaca u moldavskoj ligi.

Krkotić je bio reprezentativac Crne Gore.

Smatra da za njega ta stranica nije zatvorena.

“Vidim da novi selektor Hadžibegić svakog vikenda prati kandidate za reprezentaciju. Nadam se da ću ga dobrim partijama “natjerati” da dođe u Prištinu i odgleda neki od naših mečeva. Uradiću sve da povratim reprezentativni status”, zaključio je Krkotić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Sve to,ali onakav trener da trenira neki klub na Kosovu? Vukićević je za mnoooogo bolje od toga.

RofZ
Gost
RofZ

je li realno da niko ne primjećuje najinteresantniju stvar. SPONZOR kluba im je Porto Budva AXXAAXXAAXAXAXXAXA
znam da je vlasnik tzv Porto Budva sa Kosova, ali AXAXAXAX

Milan_pg
Gost
Milan_pg

I treba da ga zovu. Majstor za nase vezne igrace. Kako je samo odigrao protiv Engleske dovoljno govori. Nadam se da cu ga ponovo gledati u nasem dresu.

Kutinjo
Gost
Kutinjo

Iz raspale lige Kosova,koja je u rangu Crnogorske oće u reprezentaciju. E kuku😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Realno
Gost
Realno

Uz sve postovanje, nista licno…ali ako se on pozove, gasi mesalicu i motaj kablove.

Send this to a friend