Fudbal Jezero će u sljedećoj sezoni Telekom 1. CFL predvoditi novi trener

Lambulićevo zbogom nakon ispunjenog cilja

Mladen Lambulić - Foto: FSCG

Mladen Lambulić je napustio kormilo Jezera dva dana po završetku sezone u Telekom 1. CFL.

Četrdeset devetogodišnji trener izborio je opstanak sa Plavljanima, a potom saopštio rukovodstvu kluba da mijenja sredinu.

– Istekao mi je ugovor i odlučio sam da odem iz Jezera. Imali smo uspješnu saradnju, dobru atmosferu, posložene stvari unutar kluba, a na to su se nadovezali rezultati i igra. Ispunili smo cilj i vrijeme je da se rastanemo. Hvala navijačima na podršci i svima na saradnji. Jezeru želim uspjeh u narednoj sezoni – rekao je Lambulić.

Plavljani su okončali jesen u zoni baraža, sa 18 bodova, pet manje od luke spasa. Malo ko je vjerovao da mogu da se izvuku bez doigravanja.

Ipak, tokom zime su stigla pojačanja, ekipa je odradila dobre pripreme i tokom proljeća osvojila 30 bodova.

Bilo je pobjedničkih serija, zapaženih partija, uz činjenicu da je drugi dio šampionata obilježio momak iz Jezera – argentinski napadač Rodrigo Faust koji je na 16 utakmica postigao 12 golova.

Ostaće zapisano da je prvoligaš sa sjevera tri puta u prvenstvu savladao Budućnost. Samim tim i u velikoj mjeri uticao da ,,plavi“ ne odbrane krunu.

– To što smo tri puta u ligi pobijedili Budućnost je za respekt, za istoriju, nešto sjajno… Riječ je o najboljem klubu u državi, najboljoj ekipi, a mi smo protiv njih

uzeli devet bodova. I to je znak da smo uradili nešto da valja, da smo imali kvalitet, igrali dobar fudbal – ističe Lambulić, koji nastavlja:

– Prvi dio sezone je bio – tako i tako. Nijesmo izgledali loše, ali falilo je bodova. Kada nemaš rezultat – sve pada u vodu. Zimus smo odradili odlične pripreme na Crnogorskom primorju. Rad na jugu mi je ulio dodadno samopouzdanje. Iskreno sam vjerovao da možemo da se izdignemo iz opasne zone. Sve se poklopilo. Došli su rezultati i osvojili smo skoro duplo više bodova. Na kraju smo završili šesti, sa 48 poena. Nosili smo se na pravi način sa svim zahtjevima koje nosi naša liga. Igrači su prepoznali ono što smo vježbali i pričali. Fudbalerima pripadaju najveće zasluge, a svi mi smo njihov servis. Naravno, cijelo vrijeme smo imali podršku uprave koja je angažovala prava pojačanja između dvije polusezone. Odlazim zadovoljan – naglasao je Lambulić.

Sada je vrijeme za novu sredinu. Koga ćete predvoditi u sljedećoj takmičarskoj godini?

– Nema još ništa zvanično. Da odmorim koji dan, pa ćemo vidjeti. Radiću ukoliko se poklope ambicije. U suprotnom, nije problem ni da malo pauziram – zaključio je Lambulić.

Send this to a friend