Fudbal

Lavovi u španskoj jazbini

Prije gotovo mjesec dana Engleska i Španija priredile su strašan dvoboj na Vembliju, gdje je “crvena furija” preokretom slavila 1:2. U toj utakmici viđeno je sve, od ljepote fudbala, prilika, nesvjestice Fila Džonsa nakon sudara sa Danijelom Karvahalom i poništenog gola Danija Velbeka u sudijskoj nadoknadi.

Sada će se domaćinstvo zamijeniti, pa će Španija dočekati “gordi albion” na Viljamarin Benito stadionu u Sevilji. Ekipa Luisa Enrikea je u strahovitoj formi. Uz tu pobjedu nad Englezima, priuštila je košmar Hrvatskoj (6:0) i Velsu (4:1) te eventualnom pobjedom želi završiti posao u grupi 4 Lige 1…

“Čeka nas jako teška utakmica. Koliko je Engleska kvalitetna vidjeli smo i na Vembliju, gdje je meč bio praktično izjednačen, ali smo pokazali karakter i slavili. Međutim, ovo je novi susret i nije jednostavno kada vam u goste dolazi četvrta reprezentacija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva. Ipak, spremni smo, igrači su u odličnoj formi i idemo po novu pobjedu”, najavljuje selektor Luis Enrike.

Sa druge strane, Englezi su prije nekoliko dana remizirali bez golova u Rijeci protiv Hrvatske pred praznim tribinama, a po svemu prikazanom mogli su i do pobjede. Ovako imaju jedan bod, koliko i “vatreni”, dok su Španci na šest…

“Suvišno je govoriti kakva je španska reprezentacija, koja je godinama u vrhu svjetskog fudbala i posebno je moćna kada igra pred svojim navijačima. Analizirali smo njene utakmice, kao i naš posljednji međusobni duel. Imamo kvalitet da joj se suprotstavimo na pravi način i vjerujemo u sebe jer tim igra dobro”, poručuje Geri Sautgejt.

Bosna i Hercegovina ima veliku priliku da pobjedom nad Austrijom u grupi 3 Lige B stigne do velikih devet bodova, a nova tri bi joj trasirali put prema plej-ofu i borbi za plasman na Euro, odnosno promociju u Ligu A.

Send this to a friend