Fudbal

Lisice na nišanu Jovete

Otkucao je sat za jedan od najzanimljivijih duela ne samo ove sezone, već u istoriji nokaut faze Lige šampiona. Sevilja, osvajač Lige Evrope, koji neće moći da brani trofej u tom takmičenju zbog plasmana u osminu finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja, dok je na drugoj strani Lester šampion Engleske, a koji se ove sezone grčevito bori za opstanak.

Sve u svemu, nevjerovatne priče dva različita kluba, čiji bi dvoboj mogao da riješi crnogorski napadač Stevan Jovetić. “Jo-jo” je bio otpisan u Interu, nije igrao u Ligi Evrope, a onda je u januaru napravio presudni transfer u Andaluziju, a samim tim zaigrao opet u Ligi šampiona.

Sampaoli: Stevan može bolje

“Pratimo situaciju Lestera u prvenstvu. Mogu reći da se radi o odličnom timu i jako smo oprezni. Neće nas zavarati njegova situacija u Premijer ligi, jer tu igraju fudbaleri koji nam mogu stvoriti velike probleme. Ovo je nokaut faza i svaka greška se skupo plaća. Jednostavno, nema pravila. Mi ćemo, naravno, krenuti naprijed, ali moramo biti fokusirani i u odbrani”, jasan je Horhe Sampaoli, trener Sevilje.

Argentinac je govorio i o Jovetiću…

“Jovetić je veliko pojačanje za nas. Međutim, smatram da Stevan može još bolje i treba da dostigne nivo forme iz Fiorentine i djelimično Mančester sitija. Svakako da je opcija više za moj tim i igrač koji donosi razliku”, zaključuje Sampoli.

Ranijeri: Nismo autsajderi

“Lisice” dolaze na Sančez Pičuan i ovo večeras je za njih novi život ove sezone. Ovo je idealna prilika za tim Klaudija Ranijerija da na trenutakm zaboravi košmar iz Premijer lige i prepusti se snovima…

“Večeras nastavljamo sa ispisivanjem istorije. Biće jako teško, jer je Sevilja jedna fantastična, prava evropska ekipa. Ipak, moji igrači su uspjeli da zaborave na prvenstvo i maksimalno su motivisani da pruže sve od sebe u posebnoj noći kakva će biti ova. Rekao bih da je Sevilja favorit, ali mi nijesmo totalni autsajderi, daleko od toga”, jasan je Ranijeri.

Stara Dama u zmajevom gnijezdu

Prvi put nakon 16 godina Porto i Juventus ukrstiće koplja u Ligi šampiona. U grupnoj fazi 2001. “stara dama” je slavila 3:1 u Torinu, dok je u Portugalu bilo 0:0. Večeras bi tako nešto potpisali “zmajevi”…

“Svi znamo sve o Juventusu. Ali, u fudbalu je sve moguće i siguran sam da imamo što da kažemo, posebno pred našim navijačima”, najavljuje trener Porta Nunjo Espirito Santo.

Tradicionalno, uprkos etiketi favorita, Juve se ne zalijeće pred prvi duel…

“Uvijek poštujemo svakog rivala i oprezno gledamo na svaki susret, pa tako i na ovaj. Porto igra kod kuće, sigurno će pokušati da napravi prednost pred revanš na našem terenu, ali vjerujem da smo se dobro spremili”, izjavio je Masimilijano Alegri, trener Juventusa.

Send this to a friend