Fudbal Drama u Istanbulu

Liverpul osvojio Superkup poslije penala

foto: LFC

Liverpul je osvojio Superkup Evrope pobjedom poslije penala nad Čelsijem.

1:1 je bio rezultat poslije 90 minuta, 2:2 nakon produžetaka, a penalima 5:4 za redse. Kepa je dva puta bio blizu da donese prednost Čelsiju, ali nije uspio.

Adrian zato jeste u petoj seriji da zaustavi udarac Ejbrahama i postane heroj.

Čelsi je dobio prvo poluvrijeme pogotkom Žirua. Francuz je pogodio na dodavanje Pulišića. Liverpul je u prvom dijelu najveću šansu imao preko Salaha čiji je udarac odlično zaustavio Kepa.

Već iz prvog napada u nastavku šampioni Evrope su poravnali. Mane se dobro snašao u petercu i ugurao je loptu u mrežu nakon akcije sa Firminom.

Bilo je dosta uzbuđenja na obije strane, a pamtiće se fenomenalna odbrana Kepe koji je u praktično istoj sekundi dva puta sjajno reagovao i sačuvao mrežu.

Redsi su do preokreta stigli na startu produžetka. Mane je poslao loptu pod prečku, nakon odlične povratne lopte Firmina.

Čelsi je krenuo naprijed i stigao do poravnanja. Adrian je srušio Ejbrahama, a Žoržinjo rutinski to pretvorio u gol za 2:2.

Dvije dobre šanse imao je Čelsi da u drugom produžetku riješi pitanje pobjednika. Mauntov udarac Adrijen je odbranio, a u nastavku akcije Pedro je šutirao tik pored stative.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bxdc
Gost
Bxdc

Y N W A

Send this to a friend