Fudbal Derbi

Liverpul vlada Premijer ligom, Pep grmi na sudije

foto: liverpoolfc.com

Fudbaleri Liverpula pobijedili su Mančester Siti 3:1 u velikom derbiju Premijer lige.

Sudar velikana na Enfild Roudu pamtiće se po izuzetnom intezitetu meča, lijepim golovima i velikim protestima gostiju na sudijske odluke.

Mančester Siti je ofanzivno počeo meč i iz tih pokušaja rodila se opasnost u šestom minutu. Bernardo Silva ušao je u šesnaesterac, nakon što je Van Dajk reagovao lopta je udarila u ruku igrača Sitija i odbila se u ruku Aleksandera Arnolda.

Gosti su žustro tražili penal, a Liverpul je otvorio kontru. Lopta je došla do Fabinja koji je sa 25 metara projektilom savladao Klaudija Brava 1:0.

Siti je nastavio da drži loptu i napada, a Rahim Sterling promašio je glavom šansu nakon centaršuta de Brujnea.

Liverpul je i drugi gol dao iz kontranapada i to savršenog. Dugačka lopta preko čitavog terena stigla je do Endrjua Robertsona koji je savršeno centrirao, a Mohamed Salah glavom još bolje reagovao 2:0.

Siti je dao sve da smanji zaostatak, a stvorili su tri opasnost. Alison Beker odlično je reagovao na pokušaje Aguera, dok je poslije šuta Anhelinja imao i sreće jer je lopta očešala stativu i otišla u gol aut.

Na startu drugog dijela Liverpul je praktično potvrdio trijumf. Ovaj put strijelac je bio Sadio Mane, a centrirao je sjajno Džordan Henderson!

Imao je gost nekoliko šansi da ublaži poraz, ali su gol dočekali tek u 78. minutu. Bernardo Silva je bio strijelac nakon dugačkog pasa Anhelinja.

Nakon gola odmah novo uzbuđenje, opet su gosti tražili penal nakon što je lopta udarila u ruku Aleksandera Arnolda, ali je Majk Oliver odmahnuo.

Redsi su poslije 12. kola stvorili osam bodova više od Lestera i Čelsija, dok je Siti četvrti sa devet bodova zaostatka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Realno,nemam što više da kažem ni ja niti bilo ko ko ne navija za Liverpul,sem da im se čestita i poželi srećna proslava titule. Do sad sam mislio da ih previše prati sreća i sudije,kao protiv Totenhema,ali ljudi igraju,ne zabušavaju i treba da sovoje.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Ocekivano..Klop pokazao da je trenutno najbolji trener, a da je veliki strucnjak pokazao jos od majnca, pa preko borusije dortmund i sad liverpula..

Send this to a friend